|
Teraz jest niedziela, 15 grudnia 2019, 06:33
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Przyspieszony klip, revers i zarywanie
Autor |
Wiadomość |
simur
Stały bywalec
|
 Przyspieszony klip, revers i zarywanie
Witam. Prosiłbym o poradę. Zrobiłem klip w którym w środku jest 3 sceny gdzie je przyspieszyłem od 250-300%, te same sceny skopiowałem tylko zaznaczając revers. W komputerze jest ruch płynny. Niestety po exporcie w tych miejscach mam tak jakby zarwany obraz. Kodowałem mpeg bluray oraz kodekiem H264. Na obu to samo. Jak należałoby to poprawnie wyexportować aby ruch był płynny na TV ?
|
poniedziałek, 16 marca 2015, 08:08 |
|
 |
zedgrajewo
Aktywny bywalec
|
 Re: Przyspieszony klip, revers i zarywanie
Zapewne materiał nagrany z przeplotem?
_________________ Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000
|
wtorek, 17 marca 2015, 15:19 |
|
 |
simur
Stały bywalec
|
Materiały nagrywam kamerką Sony HDR-PJ780VE w 50i. Zgrałem kilkanaście płyt bluray po obróbce w Adobe Premiere CS6 i wypaleniu płyt w Encore. Zawsze obraz był idealny na TV (palce lizać). Jedynie gdy zrobiłem ostatnio szybki klip z powycinanych scen, gdzie na linii montażowej w 3 miejscach dałem we właściwościach klipu speed np. 250% i zaznaczyłem okienko revers (czyli do tyłu) to te zarwania mam dokładnie tylko w tym miejscach gdzie jest "revers". Czyli mam scene np. 5 sekundową którą przyspieszyłem do 250%. Skopiowałem ją kilkanaście razy i czasami oprócz przyspieszenia zaznaczyłem REVERS. Nie wydaje mi się że ma to związek z przeplotem. Obraz jest ładny tylko nie ma w tych miejscach płynności tylko jakby delikatne "szarpnięcia". Co ciekawe plik wyciągnięty z płyty bluray na komputerze idzie płynnie a na TV zarywa.
Załączniki:
Klip250.jpg [ 32.55 | Przeglądane 121 razy ]
|
środa, 18 marca 2015, 08:55 |
|
 |
zedgrajewo
Aktywny bywalec
|
W klipach odtważanych do tyłu spróbuj zaminić kolejność półobrazów (fild)
_________________ Nikon Z6, 3x Lumix G80, SonyCX900, Nikon D750, D7200, D7000, ZHIYUN GIMBAL CRANE, ZHIYUN Weebill Lab, Mavic Pro, Lumix FZ-2000
|
środa, 18 marca 2015, 09:01 |
|
 |
simur
Stały bywalec
|
witam, niestety nic to nie dało .... ewidentnie zarywają wszystkie te klipy które mają zaznaczone w speed "reverse speed"  Jeszcze jakieś rozwiązania ?
Załączniki:
reverse.speed.png [ 16.87 | Przeglądane 1306 razy ]
|
środa, 18 marca 2015, 19:47 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|