|
Teraz jest niedziela, 15 grudnia 2019, 07:48
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Usuniecie efektów z kilku zaznaczonych klipów Edius
Autor |
Wiadomość |
TomsTudio
Bywalec
|
 Usuniecie efektów z kilku zaznaczonych klipów Edius
Cześć Czy ktoś z Was wie w jaki sposób usunąć efekty z zaznaczonych klipów za jednym razem w edius 7. Po zaznaczeniu klipów efekty usuwają się tylko z tego pierwszego zaznaczonego klipu i np jak mam ich 30 muszę wszystkie po kolei zaznaczać i usuwać jest to bardzo pracochłonne  Dzięki za rade
|
wtorek, 28 kwietnia 2015, 11:29 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05 Posty: 1906 Lokalizacja: Opole
|
 Re: Usuniecie efektów z kilku zaznaczonych klipów Edius
Nie bardziej niż wstawianie tych efektów  Nie Edius nie ma takiej możliwości. Czasami jest tak że źle zaznaczymy klipy, grupę klipów i przeciągniemy efekt, lub grupę efektów(mi się zdarza nad ranem ;P) i wówczas da się cofnąć systemowym skrótem Ctrl+Z. Jak cofniemy za dużo to w drugą stronę Ctrl+Y. Jak zauważymy to po zrobienu jeszcze czegoś to już jest dupa i ręcznie trzeba ściągać ptaszki, lub deletować.
wtorek, 28 kwietnia 2015, 13:49 |
|
 |
MMirek
Aktywny bywalec
|
Co ty chłopie wypisujesz ... Zaznaczasz klipy z których chcesz usunąć filtry czy transitions - prawy klawisz myszy - DeleteParts i wybierasz co chcesz np Filters - i dalej Video lub Audio lub All . Można także szybko skrótem np. aby usunąć filtry video - Shift+Alt+F Usuwa to wszystkie nałożone filtry. Jeśli mamy nałożone kilka filtrów (taki sam zestaw na wszystkich zaznaczonych klipach) a chcemy usunąć jeden wtedy musimy takim obejściem - z klipu usuwamy niepotrzebny filtr pozostałe zaznaczamy i wrzucamy do ulubionych , usuwamy wszystkie filtry z zaznaczonych klipów i z ulubionych naciągamy na zaznaczone klipy - 10 sek roboty. Robertnik dałeś plamę 
|
wtorek, 28 kwietnia 2015, 14:23 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
|
Tak to bywa z plamami. Tego destrukcyjnego skrótu nie znałem, ale ja wszędzie robię motylki i zmieniam im kolory, więc nie mogę usuwać wszystkich filtrów, bo musiałbym zaczynać prace od nowa...
wtorek, 28 kwietnia 2015, 14:38 |
|
 |
MMirek
Aktywny bywalec
|
Napisałem w drugiej części postu jak to ominąć ... No chyba że na każdym klipie inny "motylek"  Ale spoko, nie jeż się na mnie 
|
wtorek, 28 kwietnia 2015, 17:46 |
|
 |
robertnik
Aktywny bywalec
|
Na każdym osobny. Wesela to całodzienna impreza i światło się zmienia od bardzo ostrego przez okno w domu, plener, zawsze ciemny kościół z kolorowymi witrażami, po zabawę z kolorofonami. Naprawdę poprawiam to na każdym klipie.
wtorek, 28 kwietnia 2015, 18:55 |
|
 |
TomsTudio
Bywalec
|
dzięki chłopaki 
|
czwartek, 30 kwietnia 2015, 17:50 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|