Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 02:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Edius 7,50 i koperta na Border 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Edius 7,50 i koperta na Border
Witam i pytam zanim nabyłem edka 7,50 miałem wersję 6.08 w starszej wersji jak chciałem zrobić border na około np. fotki to używałem edytora 3D Picture in Picture w tym edytorze był soft border którym to robiłem sobie border na brzegach fotki, filmu i wyglądało to OK. w wersji 7.50 nie ma już tego edytora 3D Picture in Picture a zamiast tego jest Layouter i tam jest w zkładce Edge suwak soft niby robi to podobnie, jednak robiąc border na brzegach robi to tak że przy okazji nakłada na obrazek ukośne linie idące od rogów ku środkowi zdjęcia, wtedy całość przypomina wygląd koperty. Jak zrobić to tak jak w starej wersji bez używania Efektu Mask

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


czwartek, 15 października 2015, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
Robi się to tak jak opisałeś. Zaktualizuj program do najnowszej wersji, bo wygląda to na błąd programu.

_________________
Obrazek


piątek, 16 października 2015, 01:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
mam wersję 7.50.228 chyba nowszej nie ma jeśli mowa o edku 7, ale ta koperta była od zawsze nawet w wersji 6.50 odkąd zabrali stary edytor.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


piątek, 16 października 2015, 08:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
Nie spotkałem się i będę strzelał.
Masz za duży obrazek do możliwości karty graficznej?

Obrazek

Sprawdź na mniejszym.

_________________
Obrazek


piątek, 16 października 2015, 23:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 30 września 2007, 10:27
Posty: 54
Lokalizacja: Warmia
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
Możliwe i to sprawdzę, ale prawda tez jest taka że karty graficznej ne mam w ogóle, odkąd przesiadłem się na i7 wywaliłem kartę, dziwny jest tylko fakt że ma zainstalowane 2 ediusy jeden to 6.08 i mam go ze względu na synchronizowanie plików audio programem pluraleyes bo przecież wersja edka 7 juz go nie widzi, i w tym starym edku wszystko działa normalnie tylko w tym nowym robi sie koperta, ale zaraz zdjęcia zdjęciami ale koperta robi się też i przy obrazie wideo mam dwie kamery jedna to SONY AX 200 i druga to SONY EX 1 R i oba te obrazki sie też kopertują. Może jest to z winy braku karty ale w starej wersji i bez niej wszystko działa normalnie. Ale spoko kupię kartę i sprawdzę tym bardziej że vitascene upomina się o nią.

_________________
i7 3770 k 3.50 Ghz, Asus P8z77-V LK, Nvidia Geforce GTX 295, SSD kINGSTON 120 Gb, 8 Gb DDR3 OCZ


sobota, 17 października 2015, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
robertnik czy oprócz wsparcia przy kodowaniu QS wspiera coś jeszcze ? Multiapsek, 3 DPiP w starszych wersjach ?


sobota, 17 października 2015, 13:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: Edius 7,50 i koperta na Border
@lex331 jak pisałem to strzał, nie celny skoro i na video masz kopertę. Spróbuj jeszcze przywrócić wartości domyślne, względnie odinstalować Ediusa i ponownie go zainstalować.
@mstmst ja nie pracuję w GV :) Z tego co wiem QSV w Ediusie pomaga w kodowaniu i dekodowaniu h264 na timeline, przy eksporcie i QSV prócz kodowania nic więcej robić nie będzie, bo tylko temu służy. Akcelerowane są jeszcze przejścia z rodziny GPU, ale nie wiem jak, przez directx?

_________________
Obrazek


sobota, 17 października 2015, 19:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 14 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL