Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 12:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 konwersja H264 w Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 20:58
Posty: 19
Post konwersja H264 w Adobe Premiere
Witam,

na wstepie wyjasniam ze jestem poczatkujacy.
Zaczalem montowac film w Premiere pro CC i utknalem. Skupilem sie na stronie wizualnej wiec bez zazenowania oddalem sie edycji i montazowi, pocialem klipy, wrzucilem efekty itp. Wszystkie pliki sa z gopro, 1080 lub 720, rozne klatkaze. Moj komputer jest za slaby na taka robote, o czym wiedzialem od poczatku, ale po dwoch poprzednich filmikach (z mala iloscia efektow) bylem pewien ze da rade, tyle ze eksport zajmie kilka godzin. Teraz jednak okazuje sie ze nie jest w stanie przebrnac przez niektore punkty. Pomyslalem ze jedynym rozwiazaniem jest przekonwertowanie (czy jak to sie fachowo nazywa) do innego formatu tych problematycznych klipow. Jesli mam racje to prosze o rade w dwoch kwestiach:
- do jakiego formatu najlepiej wyeksportowac pliki mp4 aby jak najmniej stracic na jakosci
- czy lepiej najpierw przekonwertowac surowy plik i potem dac z powrotem efekty czy tez od razu zrobic klip z efektami

Z gory serdecznie dziekuje
Mchale


czwartek, 10 marca 2016, 00:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: konwersja H264 w Adobe Premiere
coś namieszałeś, napisz jaki windows, konfig, ustawienia, która wersja cc i jakie pluginy


czwartek, 10 marca 2016, 00:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 20:58
Posty: 19
Post Re: konwersja H264 w Adobe Premiere
Windows 7, laptop lenovo i7 2,4ghz, 12gb, seagate sshd 1tb/8gb, premiere pro cc2015, red giant universe


czwartek, 10 marca 2016, 15:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: konwersja H264 w Adobe Premiere
jaka grafika ?
tylko jeden dysk hybrydowy ?


czwartek, 10 marca 2016, 16:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 20:58
Posty: 19
Post Re: konwersja H264 w Adobe Premiere
niestety tylko taki dysk. grafika 2x nvidia gt755m sli


czwartek, 10 marca 2016, 16:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: konwersja H264 w Adobe Premiere
no niestety to nie będzie dobrze działać, żeby cokolwiek ruszyć trzeba by było podzielić odpowiednio dysk podczas instalacji windowsa, jeśli są jakieś firmowe dodatki wszystko powywalać, jeśli karty pracują w sli to też odpowiednio sterownik ustawić i premierea, generalnie to nie jest laptop do pracy, dysk hybrydowy to też takie rozwiązanie pod system i gry ale materiał żeby normalnie w rt uciągnąć... ze start/stopami, kiepsko, żeby cokolwiek zacząć trzeba przemodelować system tego laptopa a potem... sprawdzić premierea i ewentualnie przejść na mniej obciążające oprogramowanie typu power director czy edius


czwartek, 10 marca 2016, 17:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL