Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 09:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 problem z avi 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z avi
mam problem z filmem zapisanym w avi, w czasie odtwarzania na samym początku rusza a po 2-3 sekundach staje i nie idzie dalej, podczas kiedy u mojego kolegi chodzi normalnie. mam pytanie czy jest możliwość naprawienia go w jakiś sposób, zaznaczam że ten plik przegrałe w sieci wewnętrznej własnie od tego kolegi i nie mam żadnych komunikatów typu zły kodek lub coś w tym stylu
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam


poniedziałek, 20 października 2003, 14:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Wygląda to jakby za wolny był komputer na którym próbujesz odtwarzać. Oczywiście nie wszystkie elementy ale np karta grafiki.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


poniedziałek, 20 października 2003, 16:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Prawdopodobnie brakuje jakiegoś kodeka.Sugeruje zainstalownie ffdshow 2003.


poniedziałek, 20 października 2003, 20:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
=>Beton
Ale chyba by nie ruszył wtedy, a on startuje i się przycina.

Problem może być z wydajnością komputera, albo "świeżością" windowsa.

A czy ten plik .avi jest skompresowany, czy też nie? Może być tak, że masz kodeki w systemie, ale w wersji beta i to one powodują przycięcie. Wtedy rada Betona jest najlepsza.

_________________
Javo


wtorek, 21 października 2003, 09:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
avi to rozszerzenie pliku, nie napisales w jakim formacie nagrany zostal u kolegi ten plik. pierwsze podejrzenie to rzeczywiscie zly kodek u ciebie, drugie to mozliwosc uszkodzenia pliku przy kopiowaniu. w sieci lokalnej przy kopiowaniu przez microsoft networking moga i czesto wystepuja bledy. szczegolnie jesli struktura okablowania jest watpliwej jakosci. proponuje zgrac to samo przez ftp z utworzeniem sumy kontrolnej, oraz sprawdzic czy uzywasz tego samego kodeka. oczywiscie mozliwe jest tez ze masz za wolny komp.


wtorek, 21 października 2003, 09:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Gdyby był zły kodek lub gdyby go brakowało nie odtworzyło by się nic. Jeśli odtwarza kilka sekund i staje to wygląda na sprawę komputera (hardware) lub windowsa (np. zbyt dużo procesów uruchomionych w tle). Jeśli chodzi o przesyłanie przez sieć to jest też taka możliwość ale jeśli próbujesz przesyłać kilka razy i nadal jest ten sam efekt to mało prawdopodobne żeby błąd przesyłu występował w tym samym miejscu.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


wtorek, 21 października 2003, 11:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 7 stycznia 2003, 14:20
Posty: 285
Lokalizacja: Łódź
Post 
Witam.
Bartolo mylisz się! Miałem podobny problem z Terminatorem3 film ruszał a po chwili zacinał się i kiszka.Brakowało kodeka,jakiego sam nie wiem posłużyłem się LiveUpdate w AllPlayerze i teraz wszystko hula.


wtorek, 21 października 2003, 20:03
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 22:25
Posty: 190
Lokalizacja: Swidnica
Post 
->Beton
Raczej miałeś kodek w wersji beta (który się wieszał), a AllPlayer ściągnął świeższy kodek który był już w normalnej wersji, albo nowszej działającej.
Nie ruszysz pliku nie mając do niego "dekodera". Np mając plik z AutoCAD'a .dwg otwierając go np paintem (w sumie to obraz nieruchomy i to obraz nieruchomy) powinieneś zobaczyć kawałek rysunku, a przecież nic nie zobaczysz (pomijam rozszerzenia plików - podałem przykład "obrazowy").

_________________
Javo


środa, 22 października 2003, 22:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Nie mylę się. Javo ma rację, jak nie masz kodeka to nic nie odtworzysz. Mogłeś mieć kodeka z błędem (niższą wersję?) lub wersję beta i kawałek się odtwarzał i się zawieszał. Nie ma możliwości odtworzenia bez kodeka.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


czwartek, 23 października 2003, 16:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL