|
|
|
Teraz jest poniedziałek, 18 lutego 2019, 00:18
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
pliki z a7s2 na edius 6.5
Autor |
Wiadomość |
jakubku
Stały bywalec
|
 pliki z a7s2 na edius 6.5
Witam Mam edka 6.5pro i materiał z a7s2 ze 100G:). Dowiedziałem sie że nie mogę na nim pracować. Mam media encoder i pytanie moje to do czego skonwertować żeby na edku sie dobrze pracowało i jakie parametry. Kręcone bez sloga w 1080p, troche ujęć w 100kl/s. Z góry dzięki i Pozdro Pozdro
|
środa, 25 maja 2016, 11:32 |
|
 |
MMirek
Aktywny bywalec
|
 Re: pliki z a7s2 na edius 6.5
Pobierz z ftp Grassvalleya "Canopus AVCHD converter" Ostatnia wersja to chyba 4.40. Konwertuj do HQ avi. Na natywnym avi Edius dostaje skrzydeł ... Jakbyś nie wiedział- po zainstalowaniu programu pojawią Ci sie na pulpicie 2 ikonki. Odpalasz AVCHD2HQ.exe i wybierasz opcje renderingu i miejsce docelowe. Zamykasz program. Katalog z plikami "naciągasz " na ikonkę programu na pulpicie i idziesz na długi spacer. Długość spaceru zależna od ilości plików  Avi zajmie Ci ze 4 razy więcej miejsca na dysku ale chodzi cudnie ...
|
środa, 25 maja 2016, 13:16 |
|
 |
jakubku
Stały bywalec
|
Wielkie dzięki, sprawdzę.
|
środa, 25 maja 2016, 13:50 |
|
 |
jakubku
Stały bywalec
|
Dostaje komunikat : Conversion has failed.(Codec can not be used)
|
środa, 25 maja 2016, 21:07 |
|
 |
MMirek
Aktywny bywalec
|
Masz na tym kompie Ediusa zainstalowanego ? Ten konwerter korzysta z jego kodeków. U mnie chodzi bez problemu.
Załączniki:
s1.PNG [ 65.97 | Przeglądane 130 razy ]
s2.PNG [ 11.42 | Przeglądane 1474 razy ]
|
poniedziałek, 30 maja 2016, 13:53 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|