Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 11:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Montaż 4K w Premiere CS 5.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Próbowałem zaimportować pliki 4K mov z DJi Osmo do Adobe Premiere CS 5.5 lub do AME 5.5 niestety bez powodzenia. Czy da się montować 4K w tej wersji Premiere ? Może jest jakiś plugin ?

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


sobota, 18 czerwca 2016, 14:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 401
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Zaimoportować powinno się dać . Ale trzeba skalować do FHD. Dopiero od wersji CS 6 premiere ma odpowiednie presety do montażu UHD.Jak coś pokręciłem to napewno koledzy mnie poprawią.
Pozdrawiam.
PS. Opluginie nie słyszałem.

_________________
Jeśli wydaje Ci się, że umiesz wszystko... masz rację - wydaje Ci się


niedziela, 19 czerwca 2016, 07:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
a soft blackmagic, go pro czy cos podobnego takich presetow nie instaluje ? mowie o uhd bo mi sie wydaje, ze wlasnie kodek jest wielszym problemem, preset mozna recznie tez sobie zrobic, od tego osmo nie ma czegos co w system kodek wrzuca ?


niedziela, 19 czerwca 2016, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 816
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Star, a co się, przepraszam, kryje za eufemizmem "bez powodzenia"?
Komunikat się jaki wyświetla? Czy co?
Możesz to jakoś dokładniej opisać, bo nie ma na czym mózgu zawiesić.

Ze specyfikacji kodek to AVC/h264 w kontenerach .mov .mp4,
preset - jak pisze Degenerado - można sobie zrobić.

QT masz najnowsze, czy jaki zabytek?


niedziela, 19 czerwca 2016, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Wpisz w google
ustawienia 4k w adobe premiere i poczytaj troche


niedziela, 19 czerwca 2016, 13:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Posiwiały napisał(a):
Star, a co się, przepraszam, kryje za eufemizmem "bez powodzenia"?
Komunikat się jaki wyświetla? Czy co?
Możesz to jakoś dokładniej opisać, bo nie ma na czym mózgu zawiesić.

Ze specyfikacji kodek to AVC/h264 w kontenerach .mov .mp4,
preset - jak pisze Degenerado - można sobie zrobić.

QT masz najnowsze, czy jaki zabytek?


Za tym eufemizmem kryje się zawieszenie programu APremiere - wskaźnik miele wczytywanie pliku a dysk po chwili przestaje pracować i nic się nie dzieje minutę, dwie itd.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 19 czerwca 2016, 15:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Czy to samo sie robi w przypadku innych klipow z tego damego zrodla i czy to samo sie dziejje jak pliki sprobujesz wczytac z innego dysku?


niedziela, 19 czerwca 2016, 15:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
To się dzieje tylko z klipami 4k mov, inne pliki (FULL HD w mp4) wczytuje. Potrafię odtworzyć na kompie te pliki 4k za pomocą Quicktime playera.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 19 czerwca 2016, 21:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7231
Lokalizacja: wawa
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
podwieś jakiś krótki przykład


niedziela, 19 czerwca 2016, 22:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Degenerado napisał(a):
podwieś jakiś krótki przykład


Jutro postaram się coś podwiesić.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


niedziela, 19 czerwca 2016, 22:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1644
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Montaż 4K w Premiere CS 5.5
Wybrałem kontener mp4 zamiast mov i udało sie wczytać pliki do Premiere. Tylko jedna dziwna niespodzianka, z 4-ch plików mp4 jeden importuje się jako wav pomimo oryginalnego rozszerzenia mp4 - dziwne.

_________________
2 x Panasonic Lumix G7, Vario 12-35 f2.8, Vario 14-140 f3.5-5.5, Venus Optics Laowa 7.5mm f/2, Gimbal FeyjuTech MG Lite, Adobe Production Premium CS 5.5.


poniedziałek, 20 czerwca 2016, 20:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 15 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL