Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 POdłączenie sygnały Video do telewizorów 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 listopada 2016, 00:43
Posty: 3
Post POdłączenie sygnały Video do telewizorów
Witam
Mam problem z podłączeniem sygnału Video do 3 telewizorów.
Jest serwer Video z którego idzie kabel VGA ok 35m do konwertera (VGA - HDMI) z którego jest kabel ok1m hdmi do splitera HDMI z którego wychodzą kilku kable HDMI do 3 monitorów.
Od jakiegos czasu na telewizorach (złącze HDMI) jest brak sygnału.

Jak sprawdzam w konfiguracji domowej czyli Komputer-konwerter-spliter-telewizor to mi wszystko działa poprawnie.
Zasilacze sprawdzone miernikiem.

Czy tak duża odległosc ma wpływ na sygnał i jak można jeszcze sprawdzić usterkę?


sobota, 19 listopada 2016, 00:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
http://allegro.pl/kabel-aktywny-hdmi-hd ... 01618.html

może coś takiego, bo tu konwerter/przejściówka, splitter i taka długość kabla...


sobota, 19 listopada 2016, 01:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 listopada 2016, 00:43
Posty: 3
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
Nie ten poziom cenowy:(
Bardziej zależy mi na prawidłowej diagnozie mojej sytuacji, dlaczego działa lokalnie a jak podłącze długi kabel to nie działa.


sobota, 19 listopada 2016, 01:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
a jakiegoś wzmacniacza sygnału używasz ?

http://allegro.pl/digitus-wzmacniacz-sy ... 43140.html

ja teraz zgaduję ale przy takiej długości kabla to tak na chłopski rozum przydałoby się jakieś wzmocnienie sygnału


sobota, 19 listopada 2016, 01:08
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 19 listopada 2016, 00:43
Posty: 3
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
Używam takiego konwertera:
http://www.kamery.pl/produkty/konwerter ... a-hdmi.htm

Wcześniej wszystko działało.


sobota, 19 listopada 2016, 02:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 27 października 2010, 22:03
Posty: 1393
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
Ale jak ty chcesz zeby zdalnie postawic diagnoze, skoro nie mam tego w rekach, nie jestem Jackowskim nie wywyroze, dwie rzeczy mi przychodza do glowy - zbyt dlugi kabel bez wzmocnienia (moim zdaniem tu lezy problem) oraz uszkodzony konwerter


sobota, 19 listopada 2016, 12:38
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 10 grudnia 2003, 09:58
Posty: 93
Lokalizacja: Kielce
Post Re: POdłączenie sygnały Video do telewizorów
No i tak, że ci działało na takiej odległości i jeszcze potem konwerter był w stanie zamienić już dość słaby sygnał.
Możliwe jeszcze, że kabel gdzieś się uszkodził - najczęściej uszkodzenia są przy wtyczkach.


sobota, 19 listopada 2016, 23:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL