Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 16:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Tworzenie Disk Menu w Pinnacle 8 - co robię żle 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Tworzenie Disk Menu w Pinnacle 8 - co robię żle
Proszę pomóżcie! W programie Pinnacle 8 porobiłem sobie jako pliki "mpeg" gotowe różne filmiki. W tej chwili te gotowe filmiki / 3 filmy/ chciałbym "wrzucić" do interaktywnego menu aby móc dowolnie decydować od której sceny zacząć oglądanie- to chyba jest menu dysku.To wszystko chcę wypalić na DVD. I co się dzieje - program mi podaje że nie może skompilować dysku, no i failed.Normalnie według instrukcji powinno odbyć się renderowanie, następnie kompilowanie oraz wypalenie płyty.Tym czasem raz coś zrenderuje ale z kompilacą nie może sobie poradzić. Co jest grane? Proszę o pomoc :cry:


niedziela, 19 października 2003, 23:25
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 24 października 2003, 16:25
Posty: 2
Lokalizacja: lublin
Post 
podaj dokladna versje studio 8


piątek, 24 października 2003, 16:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 października 2003, 09:21
Posty: 48
Post 
Pobierz i zainstaluj nakładkę w wersji 8.10.4b, dostępna jest tutaj: ftp://62.93.65.82/pub/sterowniki/studio ... _10_4b.exe
Po wgraniu poprawki, ponownie dokonaj renderingu filmu

Pozdrawiam


piątek, 24 października 2003, 17:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 24 października 2003, 16:25
Posty: 2
Lokalizacja: lublin
Post 
prawdopodobnie nakladka 8.10.4beta nic nie da bo kreator disc menu nie działa poprawnie. u mnie działa poprawnie w ver 8.4 każdsa kolejna poprawka powodowała zawieszanie renderingu, nie można zapętlić dowolnej sceny w menu. zgłaszałem to w pinaclu w katowicach, podawałem aktualnie wgraną ver. z wszystkimi poprawkami(wtedy nie było jeszcze 8.10.4b) i odpowiedż była "niemożliwe". kiedy przeinstalowałem studio8 i wykonałem wszystko na ver 8.4 chodzi ok. tak więc nie każda poprawka wnosi poprawę błędów , moim zdaniem w tym przypadku jest na odwrót. stwierdziłem, że przy wykonywaniu disc menu powyżej ver 8.4 u mnie nastąpiło pogorszenie pracy.

pozdrawiam

ps. dlatego pytałem jaka jest dokładnie wgrana versja z poprawkami


sobota, 25 października 2003, 13:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 4 listopada 2003, 12:34
Posty: 13
Post 
Studio 8 rzeczywiście ma dużo błędów, jednak uważam, że ostatnia wersja 8.10.4 jest już znacznie poprawiona. Zrobiłem ostatnio wielokrotne menu i działa.
Co rozumiesz pod stwiedzeniem, że nie można zapętlić sceny w menu ?

Piotr :roll:


wtorek, 4 listopada 2003, 17:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL