Teraz jest piątek, 18 stycznia 2019, 16:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Kolejność montazu w Adobe 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Kolejność montazu w Adobe
Witam.
Mam materiał ok 1,5 godziny ale mocno zaszumiony.
Znajomy w studio ma After Effects z NeatVideo i mógłbym u niego odszumić obraz.
Ja nam sam Premiere.
Czy najpierw u siebie mam poprzycinać zmontować i wyeksportować plik, zawieźć do kolegi ?
Czy najpierw on w After Effects ma odszumić cały plik i później ja ma w Premiere to zmontować.
Pytam pod względem kodowania, co wybrać w Premiere do Aftera, albo z Aftera do Premiere. Do tej pory nie eksportowałem materiału między tymi programami. Plik końcowy H264_mp4. Czy wybierać tu i tu mp4 ? Będzie dwa razy to samo renderował, czy nie spadnie jakość?


sobota, 18 lutego 2017, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 29 listopada 2011, 19:52
Posty: 355
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
Lepiej zmontować, projekt z premierki zaimportować do aftera, tam odszumić i całość wyeksportować... :)
QB

_________________
Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0


sobota, 18 lutego 2017, 10:40
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
Do Aftera muszę zanieść z Premiere zapisany projekt+materiał i tak Importować projekt?


sobota, 18 lutego 2017, 11:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
jeśli to jednorazowy projekt to zainstaluj premierea z afterem w wersji cc, wczytaj projekt do premiera, sekwencję do poprawy wrzuc do aftera, masz efekt w stylu neat video, wróć do premiera i zrób eksport czy co tam potrzebujesz


sobota, 18 lutego 2017, 14:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
Degenerado napisał(a):
jeśli to jednorazowy projekt to zainstaluj premierea z afterem w wersji cc, wczytaj projekt do premiera, sekwencję do poprawy wrzuc do aftera, masz efekt w stylu neat video, wróć do premiera i zrób eksport czy co tam potrzebujesz


Bardzo cię proszę, opisz po kolei jak to zrobić.


W after - File- Adobe Dynamic Link - i tu importuje sekwencje z Premiere czyszczę i zapisuje zmiany ?

Dobra jestem u znajomego
Dostałem dostęp do kompa z After ale nigdy nie robiłem w nim i nie znam go.
Ma Premiere i After CC. Projekt przez File- Adobe Dynamic Link zaimportowałem do After, nałożyłem NeatVideo i.. co dalej?
Wziołem File - Export - Adobe Premiere Pro. Ale Premiere wywala błąd że jest NeatVideo i nie importuje projektu.
Może ktoś wytłumaczyć łopatologicznie? Proszę


sobota, 18 lutego 2017, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1258
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
A NeatVideo jest okrojony (licencjonowany) tylko pod Aftera?
Sprawdż lokalizację tego pluginu w systemie. Jeśli siedzi w MediaCore to dupa blada i Premiere raczej go nie zobaczy, ale jeśli Neat siedzi w podfolderze Aftera to trzeba przenieść go do MediaCore (katalog na pluginu współdzielony przez Aftera i Premierkę) i wtedy nie trzeba się w ogóle Aftera odpalać.

Nie wiem co to za materiał, ale odszumianie 1,5h na jednym ustawieniu to zazwyczaj kiepski pomysł. Odszumia się sceny po kolei, przynajmniej wtedy kiedy priorytet ma jakość.


niedziela, 19 lutego 2017, 01:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
klikasz na klipie do poprawy, opcja replace wit after fx compsition, uruchamia się after z całym swoim asortymentem, filtr remove grain, wyostrzanie, co tam potrzeba, save i zamykasz aftera, w premierze masz pasek z kompozycja z aftera z poprawkami

można to zrobić w trialu za darmo bez potrzeby kupowania neat video

jeśli chodzi o odszumianie scena po scenie to kwestia materialu, bo jeśli kamera na statywie kreci koncert z jednego ujęcia to można sobie na to pozwolić, natomiast jak warunki się zmieniają diametralnie to niestety trzena film pociac odpowiednio


niedziela, 19 lutego 2017, 01:58
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59
Posty: 108
Lokalizacja: warszawa
Post Re: Kolejność montazu w Adobe
Dzięki serdecznie, działa:)
To zgrany materiał z VHS. Trzeba pociąć materiał.
Czy trzeba każdy każdy fragment w ten sposób osobno odszumiać?
Jest może sposób by całość zaznaczyć i wyeksportować do Aftera ?


niedziela, 19 lutego 2017, 14:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL