|
Teraz jest niedziela, 15 grudnia 2019, 07:03
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Kolejność montazu w Adobe
Autor |
Wiadomość |
kosor
Stały bywalec
Dołączył: wtorek, 14 listopada 2006, 13:59 Posty: 108 Lokalizacja: warszawa
|
 Kolejność montazu w Adobe
Witam. Mam materiał ok 1,5 godziny ale mocno zaszumiony. Znajomy w studio ma After Effects z NeatVideo i mógłbym u niego odszumić obraz. Ja nam sam Premiere. Czy najpierw u siebie mam poprzycinać zmontować i wyeksportować plik, zawieźć do kolegi ? Czy najpierw on w After Effects ma odszumić cały plik i później ja ma w Premiere to zmontować. Pytam pod względem kodowania, co wybrać w Premiere do Aftera, albo z Aftera do Premiere. Do tej pory nie eksportowałem materiału między tymi programami. Plik końcowy H264_mp4. Czy wybierać tu i tu mp4 ? Będzie dwa razy to samo renderował, czy nie spadnie jakość?
|
sobota, 18 lutego 2017, 09:41 |
|
 |
Qube
Aktywny bywalec
|
 Re: Kolejność montazu w Adobe
Lepiej zmontować, projekt z premierki zaimportować do aftera, tam odszumić i całość wyeksportować...  QB
_________________ Teraz a6500, GoPro6, AG-AC160 i parę innych... OSX 10.10, AP CS6.0
|
sobota, 18 lutego 2017, 10:40 |
|
 |
kosor
Stały bywalec
|
Do Aftera muszę zanieść z Premiere zapisany projekt+materiał i tak Importować projekt?
|
sobota, 18 lutego 2017, 11:03 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
jeśli to jednorazowy projekt to zainstaluj premierea z afterem w wersji cc, wczytaj projekt do premiera, sekwencję do poprawy wrzuc do aftera, masz efekt w stylu neat video, wróć do premiera i zrób eksport czy co tam potrzebujesz
|
sobota, 18 lutego 2017, 14:17 |
|
 |
kosor
Stały bywalec
|
Degenerado napisał(a): jeśli to jednorazowy projekt to zainstaluj premierea z afterem w wersji cc, wczytaj projekt do premiera, sekwencję do poprawy wrzuc do aftera, masz efekt w stylu neat video, wróć do premiera i zrób eksport czy co tam potrzebujesz Bardzo cię proszę, opisz po kolei jak to zrobić. W after - File- Adobe Dynamic Link - i tu importuje sekwencje z Premiere czyszczę i zapisuje zmiany ? Dobra jestem u znajomego Dostałem dostęp do kompa z After ale nigdy nie robiłem w nim i nie znam go. Ma Premiere i After CC. Projekt przez File- Adobe Dynamic Link zaimportowałem do After, nałożyłem NeatVideo i.. co dalej? Wziołem File - Export - Adobe Premiere Pro. Ale Premiere wywala błąd że jest NeatVideo i nie importuje projektu. Może ktoś wytłumaczyć łopatologicznie? Proszę
|
sobota, 18 lutego 2017, 16:43 |
|
 |
grabos
Aktywny bywalec
Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40 Posty: 1309 Lokalizacja: Warszawa
|
A NeatVideo jest okrojony (licencjonowany) tylko pod Aftera? Sprawdż lokalizację tego pluginu w systemie. Jeśli siedzi w MediaCore to dupa blada i Premiere raczej go nie zobaczy, ale jeśli Neat siedzi w podfolderze Aftera to trzeba przenieść go do MediaCore (katalog na pluginu współdzielony przez Aftera i Premierkę) i wtedy nie trzeba się w ogóle Aftera odpalać.
Nie wiem co to za materiał, ale odszumianie 1,5h na jednym ustawieniu to zazwyczaj kiepski pomysł. Odszumia się sceny po kolei, przynajmniej wtedy kiedy priorytet ma jakość.
|
niedziela, 19 lutego 2017, 01:05 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
klikasz na klipie do poprawy, opcja replace wit after fx compsition, uruchamia się after z całym swoim asortymentem, filtr remove grain, wyostrzanie, co tam potrzeba, save i zamykasz aftera, w premierze masz pasek z kompozycja z aftera z poprawkami
można to zrobić w trialu za darmo bez potrzeby kupowania neat video
jeśli chodzi o odszumianie scena po scenie to kwestia materialu, bo jeśli kamera na statywie kreci koncert z jednego ujęcia to można sobie na to pozwolić, natomiast jak warunki się zmieniają diametralnie to niestety trzena film pociac odpowiednio
|
niedziela, 19 lutego 2017, 01:58 |
|
 |
kosor
Stały bywalec
|
Dzięki serdecznie, działa:) To zgrany materiał z VHS. Trzeba pociąć materiał. Czy trzeba każdy każdy fragment w ten sposób osobno odszumiać? Jest może sposób by całość zaznaczyć i wyeksportować do Aftera ?
|
niedziela, 19 lutego 2017, 14:35 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|