Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 DV now początkujacy 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DV now początkujacy
Proszę o podpowiedź, to jest o podanie strony www gdzie można ściągnąć jakikolwiek program o zgrywaniu na komputer filmu przy wykorzystaniu karty Dv now lite oraz programu Adobe Premiere 5.1.
Poszukuję jakiegoś samouczka.
Korzystam z programu Pixela lecz jakość zgranego materiału przy użyciu tego programu nie jest najlepsza, przy duzym powiększeniu.


środa, 5 listopada 2003, 03:18
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Przecież ta karta ma własny (bardzo dobry) program do zgrywania Fast Forward. Jest on razem ze sterownikami karty. Jeśli nie dostałeś to jest tu:
http://www.positivecharge.com.pl/personal/ w dziale serwis. Można również zgrywać zz apomocą AP, ale po zainstalowaniu sterów.

Pozdrawiam
Jacek.


środa, 5 listopada 2003, 10:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post DV Now początkujący
Problem jest w tym, że przy zgrywaniu materiału przy pomocy tego programu, pojawia się problem w odtwarzaniu dźwięku. Nie wiem co jest tego przyczyną. Mam płytę Epox KRA2+, Athlon XP 2400, 60 GB Baracuda 7200 i 512 DDR. W płycie jest jedno gniazdo Fire Wire, a drugie w karcie DV NOW. Każde z gniazd ma inny sterownik.
Wcześniej pracowałem na Soltku, miałem wówczas jedno gniazdo Fire Wire z karty DV Now i problemu nie było. To znaczy, gdy używałem programu Pixela, zmieniałem sterownik na PCI OHCI, a korzystajac z karty DV na sterownik Fast do obsługi karty.
Proszę o podpowiedź w jaki sposób spowodować normalne funkcjonowanie programu Fast Foward.


środa, 5 listopada 2003, 20:48
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Przyznam, że trochę nie rozumiem.
Co to znaczy problem z odtwarzaniem dźwięku? W którym programie? Z której karty? W komputerze czy na TV?
Jeśli nie wykorzystujesz FW na płycie, to spróbuj je wyłączyć.

Pozdrawiam
Jacek.


środa, 5 listopada 2003, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki rozwiązałem problem przeglądając posty, należało włączyć DMA dla dysku.


czwartek, 6 listopada 2003, 00:59
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL