Teraz jest niedziela, 13 czerwca 2021, 20:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Czy Pinnacle Studio 14 będzie działać pod Windows 10? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 13
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Czy Pinnacle Studio 14 będzie działać pod Windows 10?
Wersja 14 jest znacznie bardziej przyjazna w użytkowaniu niż wersja 19 Pinnacle Studio. Czy ktoś z Was próbował instalować 14 pod Windows 10?
Wolę zapytać niż robić to samemu, bo mógłbym zaśmiecić sobie niepotrzebnie system, co mogłoby spowodować konieczność reinstalacji systemu.
Bardzo lubię używać wersji 14 do przegrywania kaset wideo i byłoby miło, gdyby ona także mogła działać pod Windows 10.

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


sobota, 15 maja 2021, 18:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5219
Post Re: Czy Pinnacle Studio 14 będzie działać pod Windows 10?
Nie używałem takiej kombinacji, ale może chodzić. Sprawdź tylko jakich potrzebuje Frameworków ze strony Microsoftu. Windows 10 może nie mieć jakiegoś ze starszych, którego wymaga Pinnacle. Tak samo DirectX 9 - bo na 99% tego potrzebuje Pinnacle w tej wersji.
Na przykład Framework 3,5 (o ile jest konieczny)
https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=21
https://docs.microsoft.com/pl-pl/dotnet/framework/install/dotnet-35-windows-10
https://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=35
Na wszelki wypadek utwórz jak Ci radzi @fransua na forum Filmuser, punkt przywracania systemu.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 16 maja 2021, 13:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 13
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Czy Pinnacle Studio 14 będzie działać pod Windows 10?
Dzięki.
Wygląda na to, że chyba będę musiał sam to sprawdzić, a liczyłem na to, że ktoś już próbował instalować starsze wersje Pinnacle Studio pod Windows 10 i będzie mógł podzielić się doświadczeniem.

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


niedziela, 16 maja 2021, 14:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL