Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 03:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 montaż liniowy 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post montaż liniowy
posiadam kamere, 2 magnetowidy, kompa i kabelki ostatnio montowalem wesele bylo nawet przyjemnie ale zastanawiam sie nad jakim mokserem audio-video bo na kompie nie moge skladac za slaby sprzet co polecacie??? moze jakies adresy???

_________________
...born to freeride...


środa, 12 listopada 2003, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Rozumiem że udało ci się to wszystko spiąć i montować, czyli masz mozliwość sterowania np. magnetowidami. Jeśli tak to napisz coś więcej - jak wygląda to sterowanie? Jakich sygnałów używasz do wprowadzania sygnału wideo?

_________________
http://www.kiwifilm.pl


środa, 12 listopada 2003, 11:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post 
napisze jak to robilem:
wstepy i rozne takie animacje zgrywalem z kompa a wswzystko z kamery zgrywalem na wideo wszystko przez chince

_________________
...born to freeride...


środa, 12 listopada 2003, 16:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 października 2003, 21:27
Posty: 223
Lokalizacja: W-wa
Post 
Jeśli masz nie sterowane magnetowidy to z podłączeniem miksera będziesz miał kłopot. Bedzie on służył tylko do przełączania sygnałów a nie robienia dokładnych sklejek.

_________________
http://www.kiwifilm.pl


środa, 12 listopada 2003, 16:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post 
a jakies efekty typu przejscia czy czarno-bialy obraz, stroboskop, napisy???

_________________
...born to freeride...


środa, 12 listopada 2003, 16:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post 
a moze masz jakies adresy albo ksiazki na ten temat gdzie mozna poczytac o tym albo co jest potrzebne??

_________________
...born to freeride...


środa, 12 listopada 2003, 16:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Żeby montować dokładnie z pomocą pulpitu - edytora, conajmniej jeden magnetowid (pleyer), lub kamera powinny mieć gniazdo do sterowania edycją (przesuwem taśmy), drugim zazwyczaj można sterować przez detektor podczerwieni dołączony do edytora. Trzeba to wszystko połączyć: tory video, audio i sterowania. Następnie zoptymalizować z użytym sprzętem. Wszystkie prejścia napisy dobór kolorów itp. umożliwia edytor. Cena porównywalna z ceną karty AV dobrej klasy.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


środa, 12 listopada 2003, 19:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 12:48
Posty: 23
Lokalizacja: Nowogard
Post 
dobra dzieki ale gdzie mozna znalesc wiecej informacji na ten temat moze jakies sklepy, hurtownie....

_________________
...born to freeride...


czwartek, 13 listopada 2003, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie wiem czy jeszcze ktoś oferuje ten sprzęt. Ja kupiłem edytor Hamy Video Cut 220 w Kościanie - sklep fotograficzny Rynek 4 w 96 roku.

_________________
Stanisław


czwartek, 13 listopada 2003, 19:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie wiem czy jeszcze ktoś oferuje ten sprzęt. Ja kupiłem edytor Hamy Video Cut 220 w Kościanie - sklep fotograficzny Rynek 4 w 96 roku.

_________________
Stanisław


czwartek, 13 listopada 2003, 19:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie wiem czy jeszcze ktoś oferuje ten sprzęt. Ja kupiłem edytor Hamy Video Cut 220 w Kościanie - sklep fotograficzny Rynek 4 w 96 roku.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


czwartek, 13 listopada 2003, 19:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL