Teraz jest czwartek, 22 października 2020, 04:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak "zwolnić" i "przyspieszyć" w Adobe P 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak "zwolnić" i "przyspieszyć" w Adobe P
Witam
Jestem laikiem w temacie montazu a muszę wykonać jednorazowe zadanie. Otóż
mam krótki filmik i Adobe Premiere 6, jedną kilkusekundową scenę muszę
"zwolnić" a inną "przyspieszyć". Jak to w miarę prosto zrobić?
Bulbe


czwartek, 13 listopada 2003, 20:28
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nigdy nie pracowalem na tym systemmie..jak naniesiesz video file na szcieszke to wejdz prawym przyciskiem myszy w opcje i tam powinna byc opcja speed tam zwalniasz i przyspieszasz..nie obiecuje ale sprobuj


czwartek, 13 listopada 2003, 20:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 426
Post 
Prawa myszka na klip - w rozwiniętym menu znajdź speed - ustaw wartość większą od 100% dla przyspieszenia, mniejszą od 100% dla zwolnienia. Jeżeli wstawisz wartość z minusem klip będzie "szedł" do tyłu. Możesz spotkać się z brakiem płynności tak przekształconego klipu. Pomóc może nałożenie filtra deinterlace flicker (soft ustaw na ok. 0,3).

_________________
hi-rek


czwartek, 13 listopada 2003, 22:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Bardzo dobre efekty daje tez wstawienie tego samego klipu w dwie sciezki przy czym "wierzchnia" jest przesunieta wzgledem drugiej o klatke i ma przenikanie ustawione na 50%. Premiere Pro ma juz jednak calkiem zadowalajacy "engine" zmiany predkosci. Jezeli zas chodzi o Premiere 6 to polecam zmieniac predkosci na "pelne" wartosci. Pracuje w NTSC wiec moge sie mylic ale w PAL'u powinny byc to predkosci 80, 60, 40 lub 20%. To pozwoli uzyskac "pelne" wartosci pozostalych klatek i uniknac zauwazalnych nawet dla laika (bez urazy) skokow predkosci.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


piątek, 14 listopada 2003, 17:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hi-rec co znaczy ustawienie softu na 0,3 ?? sorry ale cos nie kumam :)


piątek, 14 listopada 2003, 20:36
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Byc moze ma on na mysli SoftFocus, mam racje? Hi-rek rozjasnij prosze.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


piątek, 14 listopada 2003, 22:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL