Teraz jest sobota, 31 października 2020, 13:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Adobe premiere Pro ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post Adobe premiere Pro ?
Czy można zrobić export do MPEG-2 tak aby powstał jeden plik wideo i audio razem. Jakl posługiwać się exportem DVD.

_________________
xxx


poniedziałek, 17 listopada 2003, 08:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Taki expert i nie wie.


poniedziałek, 17 listopada 2003, 14:14
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Czlowiek sie uczy cale zycie i umiera glupi. Zadne pytanie nie jest ujma na honorze. Altylerzysta nie poleci smiglowcem, pilot smiglowca bedzie mial problem z wycelowaniem i odpaleniem mozdzieza a przeciez obaj to zolnierze.
A jesli zrozumialem pytanie to nie ma obaw. Uruchamiasz aktywacje a potem Generic Mpeg-2. W wyniku otrzymujesz plik ktory zawiera rowniez audio. Mam racje? Pytania? dawaj, jak wiem to pomoge...

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 listopada 2003, 17:40 przez TMStas, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 17 listopada 2003, 15:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Dobrze to kolega określił, Expertem to jestem na tym forum ze wzgędu na ilość postów, nie znaczy to że jestem super fachowcem. Jestem operatorem kamery z przygotowaniem i stażem. Pytam chociaż tego programu nie posiadam, być może go kupię a wiadomości się przydadzą. Tak naprawdę to dostałem takie pytanie do swojej skrzynki i wypada wiedzieć i coś odpowiedzieć. Liczę że ktoś odpowie.
Pozdrawiam.

_________________
xxx


poniedziałek, 17 listopada 2003, 16:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Jeżeli eksportujesz z AP 6.5 z użyciem premiere enkoder lub np. Logisa (LSX0 to nie ma żadnego problemu, możesz razem lub osbono eksportować audio i video do formatu mpeg2


wtorek, 18 listopada 2003, 13:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kol Pit chodzi o Premiere Pro jest to trochę inny program.

_________________
xxx


wtorek, 18 listopada 2003, 13:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
sorry, faktycznie niezauważyłem


wtorek, 18 listopada 2003, 16:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 13 listopada 2003, 18:20
Posty: 51
Lokalizacja: NY
Post 
Jezeli chodzi o export z PPro do mpeg-2 to zauwazylem ze moj WinMediaPlayer odtwarza mpeg'a bez dzwieku mimo ze ten dzwiek tam jest!!! Zas zupelnie poprawnie ten sam plik idzie to w Encore, bez najmniejszego zajakniecia. Witku czy potrzebujesz czegos w rodzaju Tutorial'a krok-po-kroku jak wyexportowac Mpeg-2 z PPro? Jezeli tak daj znac.

_________________
Pamietajcie, kazdy kiedys zaczynal...


wtorek, 18 listopada 2003, 16:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
ale rozumiem tomusiu ze chodzi ci o export przez adobi media encoder ? bo z marnoxa to i tak dzwiek idzie sam sobie, natomiast Witku jesli moge cos zasugerowac to uzywanie mpega 2 wraz z dziekiem jest malo efektywne i tak naprawde nie widze zastosowania i konieczosci exportu video i audio w jednym pliku, jesli chcesz zbudowac plytke dvd to normalny program pozwoli ci na dodanie dzwieku w formacie wav jest to przydatne jesli omskna ci sie panoramy i trzeba wyexportowac dzwiek raz jeszcze i znowu czas czas a tego ciagle brakuje

z zolnierskim pozdrowieniem


czwartek, 20 listopada 2003, 17:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Mam takie pytanko o premiera pro i system windows.

Czy jest jakis sposób zeby uruchomic adobe premiere pro na Windowsie 2000 Profesjonal?????

Miałem XPeka ale zainstalowałem teraz 2000 i sie troszke zawiodłem :(

Premiere Pro nie istaluje mi sie pod 2000>?? Co to za akcja?? Chwyt marketingowy??? Pewnie tak ale jest jakis na to sposób zeby pracowac na AP Pro na 2000??

Z góry thx


sobota, 22 listopada 2003, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Kol Geronimo do authoringu ostatnio używam Movie Factory 2 i spełnia on większość moich potrzeb. Chciałem sprawdzić czy jakość obrazu mpeg 2 z Adobe Pro jest lepsza lub gorsza od tego skompresowanego w Movie Factory. Nigdy nie miałem problemów z synchronizacją dźwięku w tym programie może właśnie dlatego że jest on w jednym pliku z wideo.
Pozdrawiam

_________________
xxx


niedziela, 23 listopada 2003, 00:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
Witku nie pogadamy nie znam tego programu, jesli chodzi o adobiego nie widze roznic miedzy jakoscia marnoxowego kodeka a adobim, wybieram jednak matroxa z racji szybkosci, natomiast pozniej slecze nad chapterami ktore w adobim sie przenosza a w matroxie nie, nie wiem i nie zna sposobu / koledzy na grupie matroxa tez nie / aby wyexportowac m2v matroxem z chapterami ale o tym jest inny post. Sam na wlasnym bledzie robilem dziwiek bo mnie sie panoramy nie zgraly tzn inaczej bylo slychac w komputerze a inaczej w 5.1. Na komputerze poziomy byly ok natomiast na otwarzaczu podklad byl za glosno. Nie mowilem o synchronizacji bo to zupelnie inna para kaloszy.

Z zolnierskim pozdrowieniem


niedziela, 23 listopada 2003, 01:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Nie robię dźwięku 5.1 bo w większości moich produkcji jest to zbyteczne .
Zgadza się źle zrozumiałem , myślałem o synchronizacji.
Ja też różnic w jakości obrazu nie stwierdziłem. Program Movie Factory jest trochę szybszy.
Pozdrawiam.

_________________
xxx


niedziela, 23 listopada 2003, 11:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 08:15
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Ano właśnie.

Poruszono tu problem natężenie dźwieku przy authoringu w Ulead Movie Factory( 2). zwlaszcza dodanego jako podkład pod menu.

Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów zna sposób jak go lekko wyciszyć?

Przy okazji dziękuję za ciekawe posty, wiele już sie od Was nauczyłem.

Pozdrawiam

_________________
Dybosz
Pentium 4- 2,26GHz; RAM 1256MB; HDD-60 i 80 GB ;
NVidia GeForce 3Ti 200; EZDV Canopus; BENQ DVD DD DW1640;
AP6.5 ;UMF3.0


poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
nalezy podmienic sciezke dzwiekowa, ale ja mowie o encore w uleadzie pewnie jest tak samo przeto nie jest dobrym rozwiazaniem jednen plik audio i wideo


poniedziałek, 24 listopada 2003, 14:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL