Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 02:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Adobe Premiere 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post Adobe Premiere
czy znacie w tym programie sposob by przy wlaczonej edycji jednosciezkowej mozna bylo "zastosowac" efekt przejscia automatycznie w calym materiale? chodzi o to by przejscia zostaly nalozone na wszystkie ujecia ulozone na sciezce video bez przeciagania przejscia na kazde po kolei.


czwartek, 20 listopada 2003, 12:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
w menu clip chyba trzeba wybrac bede tlumaczyl na polski chyba to bedzie tak automatyzuj timeline niestety na to nie znam polskiego odpowiednika :) tam mozesz wybrac sekwencyjnosc i jak clipy maja sie ukladac i co z dzwiekiem jesli nie poradzisz daj znac przygotuje screeny i opis


czwartek, 20 listopada 2003, 17:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
spokojnie, mozesz pisac po angielsku. jednak nie znalazlem niczego co by brzmialo jakos podobnie do "automatyzuj timeline". uzywam angielskiej wersji premiere 6.5.
moze nieprecyzyjnie zadalem pytanie? mam w timeline pociety material na sceny i chcialbym zeby miedzy wszystkimi scenami zostalo zastosowane identyczne przejscie (transition). wiem ze moge jechac po ujeciach i naciskac ctrl+d, ale moze jest sposob zeby zrobic to za jednym zamachem?


piątek, 21 listopada 2003, 01:18
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Jeśli masz już na timeline, to się nie da. Tylko z okna projektu.

pozdrawiam
Jacek.


piątek, 21 listopada 2003, 01:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Możesz to zrobić następująco:
Zaznaczasz klipy w oknie "project", następnie naciskasz na mały trójkąt mieszczący się w prawym górnym rogu okna "project" (podobny do znaczka "play") i wybierasz "Automate to sequence..."
W nowym oknie "Automate to sequence" ustawiasz czas trwania efektu, mix dźwięku (lub bez) i po zawodach... Efekt który będzie użyty podczas automatyzacji możesz wybrać wchodząc do zakładki "Effects", następnie wybiersz żądany efekt (Video transitions) i zaznaczasz go jako "Set Default Transition". Ot i wszystko.
Pozdrówka.


piątek, 21 listopada 2003, 08:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
dziekuje za porady. niestety tak jak napisal p. Jacek Sala nie da sie chyba juz nic zrobic z sekwencjami w timeline. szkoda, bo dostalem po prostu gotowe projekty "albumow" gdzie z jednego klipu jest naciete w timeline mase sekwencji. ja mam dolozyc do tego przejscia i niestety chyba bede klikal i klikal.. :?


piątek, 21 listopada 2003, 10:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Panie Jacku czy dotyczy to również Adobe Pro.

_________________
xxx


piątek, 21 listopada 2003, 11:00
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Tak. Dotyczy również AP Pro
Za to w UMS Pro 7.0 wystarczy zaznaczyć wszystkie klipy na timeline i przeciągnąć je do okna Storyboard, a z tego okna automatem umieścić na timeline już dowolnym przejściem (podobnie jak z okna projektu w AP). Klipy oczywiście zachowują swoją długość z timeline, a nie oryginalną.

Pozdrawiam
Jacek.


P.S. Jakieś 10 sekund roboty.


piątek, 21 listopada 2003, 13:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
pobawie sie dzis dam info na jutro


piątek, 21 listopada 2003, 15:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL