Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 16:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Z Kamery na Komp i postrzepienie. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Z Kamery na Komp i postrzepienie.
Co moze byc za przyczyna, ze gdy zgrywam z kamery Mini DV (Samsung VP-D23i) na kompa poprzez port FireWire 1394 krawedzie osob, przydmiotow sa postrzepione. Nie sa gladkie tylko widac takie kreski. Szczegulnie to widac, gdy kamera zostaje przemieszczona, lub obiekt sie poruszy. Zgrywam w programie Adobe Premiere 6.5 z nastepujacymi opcjami.
Video Settings
Compresor: Microsoft DV(PAL)
Frame Size: 720x576
Pixel Aspect Ratio: D1/DV PAL (1,067)
Frame Rate: 25,00
Depth: Milions, Quality: 100%

Audio Settings
Rate: 48000, Format:16-Stereo
Compressor: Uncompressed

Rendering Options
Field setting: Lower Field First

Dodam jeszcze, ze osiemnasto minutowy zrzut z kamery na kompa zajmuje ok 3,81GB.
Co robie zle, jak to mam poprawic?


czwartek, 20 listopada 2003, 21:11
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
ehehehehehehe :D

zanim ktos cie ochrzani za to ze najpierw sam sie nie wysiles i nie poszukales to Ci powiem, ze jest to chyba najczesciej zadawane pytanie na tym forum i dotyczy pojecia zwanego PRZEPLOTEM

a teraz prosze skorzystac z wyszukiwarki na forum, wpisac haslo "przeplot" i zapoznac sie z tym tematem rzeka 8)


czwartek, 20 listopada 2003, 21:23
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 21 listopada 2003, 14:09
Posty: 3
Lokalizacja: Wybrzeże
Post przeplot
Nie wiem jak Ty ja zastosowałem się do poprzedniej porady i znalazłęm duzo niczego ( no może trochę przesadzam ). Ale po kolei. Po zgraniu materiału na kompa przy pomoc Adobe Premiere Pro i Ulead Studio 6 Materiał był OK. Po ułożeniu klipów i wstawieniu napisów i przejść zrobiłem z tego plik *m2v i zaczęły się schody. Obraz był poszarpany, na stopklatkach kontury byłu jakby podwójne. Po authoringu i nagraniu materiału na płytke DVD w telewizorze na krawędziach objektów były "żaluzje". Po tygodniu róznych prób, filtrów,dziwnych programów chyba zalazłem rozwiązanie. W opcji Clip->video options->fild Options zaznaczyłęm Always deinterlace. I pomogło.


sobota, 22 listopada 2003, 16:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 16:26
Posty: 32
Post 
jesli kozystasz z adobowego codeka to ustaw w opcji video filed order na Upper jesli masz na Lower jesli odwrotnie to odwrotnie i zobacz moze pomoze osobiscie nie kozystam z owego narzadzia gdyz nie moge sobie pozwolic na taka wydajnosc pracy 8) [/img]


sobota, 22 listopada 2003, 16:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL