Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 18:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Premier 6: obraz zacina sie w timeline ale nie w podglądzie 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Premier 6: obraz zacina sie w timeline ale nie w podglądzie
Używam Premier 6, nie mogę poradzić sobie z zacinającym się filmem w podglądzie timeline.
Po utworzeniu nowego projektu, gdy zaimportuje sobie pliki avi mogę je bez problemu oglądać i przycinać do woli w lewym okienku edycyjnym. Jednak gdy przeniosę materiał na prawe okienko (umieszczając tym samym materiał w tileline) odtwarzanie tego samego kawałka jest niemożliwe, obraz trzęsie się i zacina pomimo że jest to jedyny kawałek w timeline.
Nie mam żadnych problemów ze zgrywaniem filmów na dysk (używam UMS - dzieli film automatycznie) nie gubi żadnej klatki.
Może to kwestia jakiś ustawień, nie mogę wyczaić.
Proszę o pomoc

Artur


wtorek, 25 listopada 2003, 10:38
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Czasami sie tak dzieje jak maż pod prosty firewire w czasie edycji włączony odbiornik dv ( kamera lub magnetowid). Wyłącz to lub w ustawieniach playback video odłącz magnetodid dv.


wtorek, 25 listopada 2003, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Działa....
Ano, najprostsze rozwiązania bywają najczęściej trudne do wypatrzenia. Nie wpadłbym na to.
Dzięki

ArturM


środa, 26 listopada 2003, 18:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Chyba się zbytnio pospieszyłem. Wyłączyłem opcje wyświetlania na DV (Playback on DV Cancoder/VCR), ale nic to nie daje. Projekt jest tworzony w DV PAL 720x576, 25fps - w takich ustawieniach był zgrywany materiał.
Zauważyłem, że jeśli zrenderuje kawałek filmu (nawet taki nie zawierający żadnych dodatków) to jest on w podglądzie timeline odtwarzany poprawnie, ale po jego zakończeniu dalsza część ujęcia się tnie.

Przeinstalowanie Premiere'a (a co za tym idzie powrót do ustawień domyślnych) nic nie pomogło.

ArturM


piątek, 5 grudnia 2003, 00:33
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Czy sprawdzałeś w tablicy project settings zgodność wszystkich ustawień, na pewno nie masz nic na czerwono???


piątek, 5 grudnia 2003, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A czy masz zainstalowany patch A.P.6.02.Jeśli nie,to zrób to!


piątek, 5 grudnia 2003, 10:01
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL