Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 03:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Timecode jak wgrać 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Timecode jak wgrać
Może ktoś doradzi jak wgrać materiał DV do kompa przez FIWI aby zachować oryginalny kod czasowy i aby był on widoczny w programach Adobe Premiere 6.5 lub Pro. Najlepiej na lini montażu lub chociaż w oknie jednego z monitorów podglądu. Proszę o pomoc.


sobota, 6 grudnia 2003, 12:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Może trzeba go uaktywnić w kamerze, żeby był pokazywany przy odtwarzaniu.

_________________
Stanisław


sobota, 6 grudnia 2003, 16:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie chodzi o kody w kamerze , bo to jest zawsze bez problemu.Potrzebna jest możliwość czytania kodu w programie montażowym bo jest to potrzebne przy montażu filmu. Chodzi o kod źródłowy nagrany w kamerze. Słyszałem że jest taka możliwość dlatego proszę o pomoc.


sobota, 6 grudnia 2003, 17:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Witam.
Nie jestem biegłym w tej dziedzinie, ale skoro nikt nie odpowiada, spróbuję opisać jek ustawić sposób wyświetlania czasu w projekcie w A.P. 6.0, w 6.5 nie wiem. Po otwarciu programu wyświetli się okno Load Project Settings: kliknij Custom - wyświetli się okno New Project Settings z otwartą zakładką General. W opcji Time Display określa się sposób wyświetlania czasu w projekcie. Opcja wyświetlania kodu SMPTE pewnie jest tym o co Ci chodzi.

Pozdrowienia

_________________
Stanisław


sobota, 6 grudnia 2003, 20:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety nic nie pomaga w A.P. 6.5 oraz Pro brak takiej możliwości.


sobota, 6 grudnia 2003, 22:18
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 02:31
Posty: 137
Post 
Witam.

Chodzi chyba o format plików *.dif, obsługiwany przez profesjonalne systemy FASTA, jak również karty DVnow.

pozdrawiam
Jacek.


sobota, 6 grudnia 2003, 23:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 29 marca 2003, 22:52
Posty: 757
Post 
Proszę przechwyt zrobić za pomocą Batch capture/listy wsadowej / każdy klip będzie miał oryginalny kod czasowy. Natomiast na Timeline nacisnąć malutki znaczek w prawym górnym rogu ">" i ustawić Zero point zgodnie z początkiem kodeu materiału .
Pozdrawiam

_________________
xxx


piątek, 12 grudnia 2003, 09:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL