Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 05:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jak w AP6.xx wyeksportować plik AVI, ale tak 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak w AP6.xx wyeksportować plik AVI, ale tak
aby 2 godzinny materiał z adoba zapisać jako naście kolejnych plików 2GB-towych. Chodzi po prostu o to że potrzebuję projekt zapisać na gotowo do Avika a potem Virtual dubem skompresować do Xvida, a ogranicza mnie system plików Fat32, którego niestety nie mogę zamienić na NTFS-a.


niedziela, 7 grudnia 2003, 13:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Witam
Czy tak samo jest w Adobe Premiere 5.1c ???


niedziela, 7 grudnia 2003, 13:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Przy facie 32 niestetey nie przeskoczysz tego problemu. Jedyne wyjście podzielić projekt na 18 minutowe kawałki i wyeksportować w częściach, jeże li Ci bardzo zależy żeby to było avi


poniedziałek, 8 grudnia 2003, 10:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
przeskoczysz, jesli uzywasz karty video. nie napisales nic o konfiguracji niestety. wiekszosc kart umozliwia zapis w plikach =< 2GB


poniedziałek, 8 grudnia 2003, 11:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jest to karta DC30+
Ale nie jest to problem karty. ponieważ ja mam już gotowy projekt w Adobe Premiere (2godziny) i chcę go wyrenderować w całości do pliku avi.Mając ograniczenie FAT32 - 2GB chcę aby Premier wyrenderował mi całość ale nie do jednego pliku Avi lecz podzielił na 2GB-towe części, które potem oddzielnie skompresuje dwuprzebiegowo Xvidem i połączę w jedną całość np. 700MB.
Tak więc myślę że karta nie ma tu znaczenie.


poniedziałek, 8 grudnia 2003, 11:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
no i przeciez o tym wlasnie mowie. w AP nie ma opcji ktora dzieli exportowany plik na czesci =< 2GB (przynajmniej ja jej nie widzialem), a karta wideo ktorej sterownika DV moglbys uzyc do exportu moze miec taka opcje. (w marnoxach chyba standartowo dostepna)


poniedziałek, 8 grudnia 2003, 14:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Mam kartę
Mam kartę Miro DV500plus


poniedziałek, 8 grudnia 2003, 22:02
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
nie pracowalem z taka karta, musisz popytac jej uzytkownikow. ale ogolnie szukaj w ustawieniach exportu (jak nacisniesz export to movie to przed zapisem nacisnij przycisk settings). tam przy wybranym kodeku DV karty (bo chyba powinna miec swoj osobny a nie korzystac z microsoftDV) wejdz w "advanced" - o ile jest ten przycisk aktywny. jesli nie jest lub w tej zakladce nie bedzie ustawienia do dzielenia plikow to chyba pozostanie ci tylko exportowanie "po kawalku" czyli przy uzyciu tego zoltego paska na gorze okna timeline.


wtorek, 9 grudnia 2003, 08:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL