Teraz jest sobota, 31 października 2020, 07:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pinnacle i ... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:51
Posty: 16
Post Pinnacle i ...
Czy pinnacle nie akceptuje plikow avi, ktore nie byly importowane przez ten program? Heh, jesli tak to jak wstawic np. reklame firmy?


niedziela, 28 grudnia 2003, 12:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:51
Posty: 16
Post 
nikt nie wie??? plz powiedzcie :)


poniedziałek, 29 grudnia 2003, 14:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
konkretnie o jakim pinnacle piszesz?
Studio 8 łyka wszystko. Czasami używam go nawet do konwersji jakiś dziwnych formatów z którymi AP nie może sobie poradzić


poniedziałek, 29 grudnia 2003, 15:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:51
Posty: 16
Post 
No wlasnie to ta niewortunna wersja 7, tak jak by akceptowala tylko pliki avi importowane przez siebie, nie da sie nic wstawic z zewnatrz.


poniedziałek, 29 grudnia 2003, 18:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Ale z 7 też nie miałem problemów bo od niej zaczynałem. Co prawda oba mam legale może masz problem z wersją


wtorek, 30 grudnia 2003, 10:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:51
Posty: 16
Post 
a w jaki sposob wstawiales te pliki 'z zewnatrz'?? Bo jak ja probuje wstawic takiego to program mowi z nie obsluguje tego formatu ;/


wtorek, 30 grudnia 2003, 11:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Nie pamiętam dokładnie. Ale normalnie hyba komendą open i otwierały się w "ksiące" u góry i jeszcze były dzielone na sceny. Już dawno tego nie robiłem jak sprawdzę dam ci znać


wtorek, 30 grudnia 2003, 14:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post adobe encore
Jeśli ktoś mógłby mi przesłać jakiś kurs obsługi Adobe Encore to byłabym baaaardzo wdzięczna
awka2@poczta.onet.pl


wtorek, 30 grudnia 2003, 18:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jest jeszcze sprawa kodeków w systemie ! jak ich nie masz ( t.z. odpowiednich) to zawsze będzie problem !


piątek, 2 stycznia 2004, 03:13
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Przedmówca ma sporo racji. Nie napisałeś najważniejszego, jaki kodek został wykorzystany - programowy czy sprzętowy. Jeśli chodzi o kodek programowy, to nie ma większego problemu - należy się w takowy zaopatrzyć. Sprawa komplikuje się w sytuacji kiedy mamy do czynienia z kodekiem sprzętowym. Do niedawna firmy m.in. Pinnacle, Fast, Canopus w swoich produktach pomimo pewnej standaryzacji (tylko z nazwy - MJPEG) stosowały odrębne algorytmy kompresji, co powaodowało, że plik stworzony na jednym sprzęcie nie mógł być odtworzony na drugim. Być może właśnie tu tkwi Twój problem. Pewnym wyjściem z sytuacji (na pewno jednym z wielu) jest sposób polegający na tym, abyś dokonał pewnej operacji. Niestety, cała trudność polega na tym, abyś zaopatrzył się w oryginalny kodek. Rozłóż sekwencję filmową na klatki BMP, a następnie złóż z tych klatek nową sekwencję filmową korzystając z dowolnego programu montażowego oraz nowej konfiguracji sprzętowej. Wbrew pozorom operacja ta nie jest trudna, a efekt końcowy jest bardzo zadowalający. Sposobu tego użyłem przechodząc z karty DC30plus na DV 500.

pozdrawiam
Piotrek


sobota, 3 stycznia 2004, 01:25
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL