Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 05:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Znowu Pinnacle ;] 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 grudnia 2003, 23:51
Posty: 16
Post Znowu Pinnacle ;]
Dobra, wiec mozemy zrobic w Pinacle kultywatywny projekt na (zalozmy) 1h z masa przejsciowek i roznych HFXowskich wstawek i ... przy renderowaniu program sie nam wysypie? Stupid! Czy tylko u mnie tak jest, czy trzeba jakies krotsze kawalki filmu renderowac?


piątek, 2 stycznia 2004, 02:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nigdy nie robiłem dużego projektu z masą przejść, z HFX tym bardziej, bo... nie miałem takiej potrzeby - trudno mi więc powiedzieć czy przy godzinnym materiale nasyconym przejściami nie ma problemów, być nie powinno, ale kto wie.
Duża ilość efektów przy materiale 10 minutowym nie sprawia w każdym bądź razie problemów (duża ilość to u mnie 2 na minutę, to właściwie były same efekty, w którym przewijały się różne urywki filmowe, w sumie koszmar, ale to było dla jaj robione :) ). Godziny nigdy nie próbowałem, bo to byłby koszmar nie do wytrzymania, zresztą efektów by mi zabrakło :lol:
Ponad godzinne projekty także da się zrobić bez wywalania softu. Ja używam wersji 8.10.4.

Z tym renderingiem jeśli masz problemy to spróbuj sprawdzić czy nie masz problemów z miejscem na dyskach, bo o ile dobrze pamiętam przejścia podczas renderingu są tymczasowo składowane w innym folderze niż materiał docelowy i znowu o ile pamiętam jest to podkatalog w Moich dokumentach.


piątek, 2 stycznia 2004, 14:05
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Ja w pinnacle studio 8 mam podobnie. Niewiem od czego to zalezy ale czasem mi sie wiesza program przy renderingu a raz nie.

Nie napisałes jaki masz dokladnie program. Ale sciagnij najnowszy upgrate.

Ja jak robie film w studio 8 to dziele go sobie tak mniej wiecej co 40 minut/30 zalezy własnie od przejsc itp. i problem z zawieszka znika.

Oczywiscie to ze ci sie wiesza program to tez moze byc sprawa sprzetu lub konfiguracji systemu.


piątek, 2 stycznia 2004, 15:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL