Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 21:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Jak uzyskać SEPIĘ w Adobe Premiere 6,5 oraz STARY FILM 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak uzyskać SEPIĘ w Adobe Premiere 6,5 oraz STARY FILM
Bardzo mi zależy na zapisaniu filmu (20min) w sepii a części w przyspieszonym tępie w Starym Kinie. Czy ktoś może mi powiedzieć jak to uzyskać a Adobie ? Może ktoś byłby łaskaw ew. przesłać mi jakiś fajny plugin do tego celu. Zależy mi na tym aby stary film był ala lata 20-te czyli z kreskami i gubieniem ostrości paproszkami.


niedziela, 4 stycznia 2004, 02:18
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Efekt starego filmu uzyskasz za pomoca pluginów : AgedFilm lub FilmFX . Ja uzywałem AgeFilm i byłem b.zadowolony. Ma sporo ustawien. Co do pierwszego pytania to niewiem.

Pozdrawiam.


niedziela, 4 stycznia 2004, 14:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Mam Film FX
tylko nie wiem co jest nie tak, bo wiesza mi Premiera 6,5. Sprawdzałem na Premiere 5,1 i chodzi OK, ale z tą wersją nie popracuję na materiale DV. Poza tym przyzwyczajenie do 6,5. Jaką wersję Film FX masz ??


niedziela, 4 stycznia 2004, 21:11
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
No ja własnie nie mam wersji FX pod 6.5 ale mam AgedFilm i uwazam ze do efektu starego kina jest lepszy (moje zdanie).


niedziela, 4 stycznia 2004, 21:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Znalazłem taki plik Agrd.ffx
Wydaje mi sięże to jakiśfiltr do FilmFX-a, chyba nie o ten AgedFilm chodzi ??? Mógłbyśpodać jaką wersjęAgedFilm masz, która to chodzi pod Premiere 6,5 ??


niedziela, 4 stycznia 2004, 22:16
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Jest to plugin który zajmuje 248kb i niewiem jaka to wersja. Jak mi powiesz jak to sprawdzic to ci powiem jaka to wersja.


niedziela, 4 stycznia 2004, 23:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jest znalazłem
Ten plik to AgedFilm.8BF do katalogu plugins Adoba. Działa i jest OK, ale strasznie długo liczy 15 sekund materiału liczy mi 5 minut. Tak ma być ??

Analazłem jeszcze kilkadziesiąt pluginów ale mają mają one rozszezenia *.PRM i nie wiem jak je uruchomić. Po wgraniu ich do katalogu PLUGIN (tam gdzie znajdują się inne o tym rozszezeniu) nic w premierze nie przybyło w opcjach VIDEO filters. Co mam zrobić aby je uruchomić i sprawdzić ????


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 01:30
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
cyt. Ten plik to AgedFilm.8BF do katalogu plugins Adoba. Działa i jest OK, ale strasznie długo liczy 15 sekund materiału liczy mi 5 minut. Tak ma być ??

Pewnie wszystko zaalezy od sprzetu. U mnie na PIII650Mhz jest b. podobnie(bez zadnej karty wideo wspomagajacej rendering). Moze ciut szybciej ale jesli chcesz to dzis wieczorem to sprawdze i dokładnie powiem.

Co do drugiedo pytania to sam mam podobny problem i miło by było jak ktos by cos tu poradził :)

Pozdrawiam.


poniedziałek, 5 stycznia 2004, 09:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 15 listopada 2003, 22:50
Posty: 6
Post 
Aby uzyskać stary film należy użyć filtrów Q.Time a dokładnie N. Film i zaznaczyć sefie.


czwartek, 8 stycznia 2004, 21:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 18 września 2002, 11:50
Posty: 79
Lokalizacja: Mazowsze
Post 
A czy ktoś może podać gdzie można zassać jakieś pluginy pod Adoba Premiere 6,5 ?
Pracuję na standardach Pinnacla i troszkę mi się znudziły...

Dodatkowe pytanko:
Czy nie będą gryzły się różne typy przejść typu Hollywood FX ?
Jeśli nie to czy ktoś może podać skąd je zdobyć?

Wszystkich pozdrawiam


wtorek, 13 stycznia 2004, 12:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Imesh lub Kazaa :lol:


czwartek, 15 stycznia 2004, 00:01
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 24 sierpnia 2003, 14:05
Posty: 93
Post 
Quick Time inataluje się wraz z AP 6.5


poniedziałek, 19 stycznia 2004, 02:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL