Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 16:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Odszumianie - możliwe wogóle ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 12:10
Posty: 5
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Odszumianie - możliwe wogóle ?
Tak się zastanawiam... bo jak się trochę rozjaśni film (osobiście robiłem to filtrem levels w virtualdubie), to powstają szumy. Da się coś na nie poradzić, choćby trochę zmniejszyć ? A jak tak, to czym najprościej i najtaniej ?


wtorek, 6 stycznia 2004, 14:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Jest filtr do VD - NRS (Noise Reduction Suite) i temporal smoother, ale nie spodziewaj się cudów.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 7 stycznia 2004, 15:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak też sądziłem - nie można chyba zrobić "czegoś z niczego". Ale te filtry które znalazłem prawie wogóle nic nie dają :( W każdym razie dzięki.


środa, 7 stycznia 2004, 22:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
niezle efekty daje w virtual dubie filtr "2d cleaner", dawno uzywalem i pisze z pamieci, jak pomylilem to dajcie znac, poszperam


czwartek, 8 stycznia 2004, 07:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Popieram używanie filtru do VD "2d cleaner"- sam używam ijestem bardzo zadowolony. Kiedyś sam poszukiwałem najlepszych narzędzi do odszumiania i po róznych testach ten okazał się być najlepszy. Są też inne komercyjne zastosowania ale to inna brocha. Polecam 2d-cleaner - nic lepszego nie znajdziesz!

pozdrawiam
kosmaluk


czwartek, 8 stycznia 2004, 11:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No dobra, mam VirtualDub'a ściągnąłem też ten "2d cleaner" dałem go do VD(widzi go) ale nie mogę otworzyć mojego avi'ka(dv). Robiłem go przy pomocy studio8 (tzn. zrzut z kamery, docięcie-przejscia i zpowrotem do avi-dv). Co robię żle? Jak otworzyć avi-dv v VD? Błagam pomóżcie bo te szumy w ciemnych pomieszczeniach mnie załamują :cry:


środa, 21 stycznia 2004, 11:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Aby otworzyc plik zgrany z kamery DV w vdubie musisz miec zainstalowany jakiś kodek DV. ja uzywam "MainConcept DV Codec" i jest ok


środa, 21 stycznia 2004, 14:46
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL