Teraz jest poniedziałek, 10 grudnia 2018, 02:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Skaczace zdjecia w filmie. Pomocy. pilne :( 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post Skaczace zdjecia w filmie. Pomocy. pilne :(
Mam nastepujacy problem i prosze o pomoc bo juz niewiem co mam zrobic.

Skaladam film w A.P 6.5 . Za pomoca file/export/frame po wycinalem pare klatek z filmu i wstawiłem je do timeline i potraktowałem motion.(rozdzielczosc zdjecia to 720-576 w bmp.) Taki efekt jak by ktos zdjecie zrobił. Potem wyexportowałem material do microsoft DV avi wstawiłem do studio 8 i przegrałem na DVD potem na kasete.


PROBLEM mam taki ze i na DVD i na kasecie DV tam gdzie jest zdjecie mróga na maxa obraz (mróga , trzesie sie)

Jaka moze byc tego przyczyna ???

Aha dodam ze jak ogladam material przed exportem z timeline to jest ok. Samo avi po exporcie tez nie ma tego mrógania.


Z góry dziekuje za pomoc.


czwartek, 8 stycznia 2004, 21:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
hmmm...
sam do konca nie wiem jak to jest ze statycznymi obrazkami, ale chyba rowniez ich dotyczy problem przeplotu i jego braku, bo z tego co piszesz to klasyczny przyklad jego braku przy ogladaniu na tv


piątek, 9 stycznia 2004, 09:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Musisz usunąć przeplot w programie edycyjnym np Premierze. Funkcja nazywa się różnie deinterlace, fliker removal. Na pewno w Premierze jest bo temat był wielokrotnie wałkowany. Nie używam Premiera więc nie podam ci dokładnej lokalizacji funkcji ale z pewnością znajdziesz i problem zniknie.
Inne sposoby to usunięcie przeplotu w obrazach bitmapowych w różnych programach graficznych np. Photoshopie.

pozdrawiam
kosmaluk


piątek, 9 stycznia 2004, 11:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Jest to na pewno przeplot. Dany kawałek z którego wycinasz i eksportujesz klatkę musi być bez przeplotu. Dodatkowo to poprawi jakość eksporowanej klatki ( nie masz np. aktualnie postrzępionych elementów na krawędziach które były w ruchu?)


piątek, 9 stycznia 2004, 12:15
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Jak zwykle mogłem na was liczyc!!

Dzieki wielkie!

Tak to ten cholerny przeplot. Rzeczywiscie wałkowany temat przeplotu był na forum ale nie wiedziałem ze moj problem tez jest zwiazany z przeplotem.

Funkcja Deinterlace pomogła :)

Jesli ktos bedzie miał podobny problem to w Premierze funkcja deinterlace znajduje sie w:

Prawy klawisz myszy na wybranym clipie w timeline/video options/field options/always deinterlace


Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam!

Do kolegi Pit. Tak na monitorze rzeczywiscie postrzepienie wystepuje ale na TV ok. ( jesli chodzi o film a nie zdjecia)


piątek, 9 stycznia 2004, 14:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL