Teraz jest piątek, 22 marca 2019, 18:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 BRAK PEŁNEJ ROZDZIELCZOŚCI 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 17:55
Posty: 10
Post BRAK PEŁNEJ ROZDZIELCZOŚCI
Witam
Dopiero zaczynam wiec pare pytań. Na początek konfiguracja mojego komputera.
Procek Duron 800
Pamiec 128 MB
Kontroler Fire Wire + kabel
karta graficzna Geforce 2 mx 32 Mb
1 dysk Maxtor 40 GB 7200 obrotów
2 dysk Barakuda 40 GB 7200 obrotów
Kamera Sony Digital 8 DCR-TRV140E PAL

Komp już przestarzały ale myśle ze jakoś da rade.
I czas na problem. Próbuję zgrać materiał z tej kamery Sony w DV czyli w pełnej jakości ale nic z tego. Próbowałem na 3 programach Pinnacle Studio 8, Ulead Video Studio 7, Power Director. Maksymalna rozdzielczosc chociaż ustawienie DV w programie proponuje największą to i tak zgrywa mi w rozdzielczości 360x288. Materiał DV zgrany na dysk zajmuje miejsca tyle ile powinien zajmować materiał zgrany w pełnej rozdzielczosci czyli 1 minuta DV zajmuje od 200-250 MB . Gdzie tkwi problem.
Moze trochę chaotycznie to napisałem ale w razie czego to wytłumaczę.

Pozdrawiam
________________
Jaca


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 14:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
sadze ze material masz zgrany dobrze, a to co cie wprowadza w blad to podglad ktory masz pokazany w polowie rozmiaru
gdzies o tym bylo na forum jak to zmienic, ja nie mialem z tym problemu wiec nie wiem jak to zrobic
zobacz dokladnie w parametrach filmu jaka masz rozdzielczosc, wtedy bedziesz mial pewnosc co i jak


poniedziałek, 12 stycznia 2004, 15:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
niestety moja diagnoza byla bledna :D

oto wyjasnienie z faq grupy alt.pl.videokamery
(sorki za krzaczki, nie mam na mac'u polskich znakow :) )

13. Zgrywam obraz z kamery cyfrowej, ale zgrywa si?ylko w po∏owie rozdzielczo¶ci.

Bardzo czesto zadawane pytanie. Zgrywanie obrazu z kamery cyfrowej jest czyms innym niz zgrywanie z kamery analogowej - nie ma prawda go zmienic w zaden sposob. Powodem, dla ktorego wydaje sie, ze obraz zrzucony ma polowe rozdzielczosci, jest standardowe ustawienie kodeka DV microsofu, ktory wyswietla standardowo obraz w nizszej jakosci, zeby zmniejszyc zluzycie procesora i oszczedzic uzytkownikom zastanawiania sie - co zrobic z przeplotem.
Aby zobaczyc sygnal 'tak jak bozia dala' wlacz jakis plik DV, wcisnij stop. teraz wejdz do: Plik->W∏a¶ciwo¶ci->Zaawansowane->DV Video
Decoder->W∏a¶ciwo¶ci i tam wybierz Full i zaznacz "Zapisz jako domy¶lne". Zamknij media playera.


wtorek, 13 stycznia 2004, 20:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL