Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 19:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Plik psd a przenikanie obrazu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post Plik psd a przenikanie obrazu
hejka

mam pytanko :]

zrobilem sobie w photoshopie project kliszy (kadr z filmu) czarny a w srodku bialy, teraz chce umiescic po srodku w bialym duzym okienku clip video i nie za bardzo wiem jak to zrobic :] Czy plik zapisac do jpg czy zostawic w psd ? W premiere pro jak zrobic przenikanie tak aby bylo go widac w odpowiednim miejscu ?


pozdrawiam
thorg


czwartek, 29 stycznia 2004, 00:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
najprosciej bedzie jak w photoshopie zrobisz przezroczystosc tam gdzie masz biale. reszta (czyli klisza) niech bedzie jedna warstwa w tym pliku. zapisujesz jako psd. pozniej importujac go do premiere wybierasz zeby wstawil ta warstwe a nie "merged layers" i po klopocie - tam gdzie byla przezroczystosc (kanal alfa) bedziesz widzial swoje video. (plik wstawiasz na sciezke video2)


czwartek, 29 stycznia 2004, 08:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
zrobilem taki projekt w psd z kanalem alfa ale podczas importu premiere wyswietla mi blad :( jesli ktos ma ochote sprawdzic to chetnie przesle.


czwartek, 29 stycznia 2004, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
dawaj go


czwartek, 29 stycznia 2004, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
poszlo na skrzynke :]

dzieki za zainteresowanie !


czwartek, 29 stycznia 2004, 15:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
thorg napisał(a):
zrobilem taki projekt w psd z kanalem alfa ale podczas importu premiere wyswietla mi blad :( jesli ktos ma ochote sprawdzic to chetnie przesle.


a nie uzywasz czasem photoshopa cs ?
tam sie ustawia kompatybilnosc plikow, gdy wczesniej tego nie ustawilem mialem podobne problemy


czwartek, 29 stycznia 2004, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
dokladnie mam CS ale juz sobie poradzilem :]

thx


piątek, 30 stycznia 2004, 00:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL