Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 00:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pinnacle Studio 8SE 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pinnacle Studio 8SE
Może ktoś potrafi mi pomóc w moim problemie .Gdy robie film DVD z kamery DV wszystko jest OK.ale gdy film jest robiony na bazie kamery Video8 po obróbce wszystko ładnie działa a po nagraniu na płytę DVD brakuje niektórych części filmu .


piątek, 30 stycznia 2004, 17:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Czy są jakieś cechy wspólne dla brakujących części filmu - np. jakieś przejście? Generalnie nie spotkałem się z czymś takim i jest to nieco dziwne, w końcu przy tworzeniu DVD materiał wejściowy jest konwertowany i nie powinno mieć dla niego znaczenia źródło filmu. Może to kwestia kodeków - film z kamery zrzucić musisz na kompa - jakiego kodeka używasz? Czy sam film zrzucony na komp ma te brakujące sceny?


sobota, 31 stycznia 2004, 17:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Pinnacle Studio 8SE
Film z kamery Sony video8 zgrywam za pomocą Pinnacle s8 do plików AVI(po zgraniu do MPEG film ząbkuje) w najwyższej jakości, bez grzebania w żadnych kodekach. Na kompie wszystko jest i całość pięknie działa ale gdy gotowy film zgram na DVD wywala mi klipy choć na meni ikony zostają,przeważnie są to te same fragmenty filmu. Wygląda to jak dziura w zapisie ale i obraz płyty na twardym też ma braki. Nie pomaga ponowne zgrywanie na kompa w żadnej konfiguracji programu.Nie mam pojęcia o co chodzi. zastosowałem wszystkie zalecenia zawarte w instrukcji tego programu a i kompa mam nie najgorszego.


niedziela, 1 lutego 2004, 16:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Pytanie uzupełniające - co to za wersja SE? Do tej pory nie zetknąłem się z czymś takim, a oznaczenie SE sugerowałoby jakąś okrojoną wersję dołączoną do być może karty TV. Piszesz o problemach w przypadku kamery Video8, a więc musisz zgrywać po analogu - jak to robisz? za pomoc jakiego sprzętu?
I mam dwie sugestie: 1) ściągnij ze strony Pinnacla uaktualnienie do wersji 8.10.4 (choć czy zadziała w przypadku wersji SE nie wiem), 2) odinstaluj, o ile posiadasz packi kodeków takie jak Nimo, i spróbuj ponownie zainstalować aplikację (z aktualizacją). Napisz czy to Ci wogóle w jakimś stopniu pomogło czy też pozostało bez zmian.


niedziela, 1 lutego 2004, 20:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 3 grudnia 2003, 20:39
Posty: 65
Post 
Tak jak wyżej . Wersje SE są dokładane do kart fiwi , ale dają się bezproblemowo aktualizować.Ograniczenia dotyczą z reguły przejśc follywod i efek. dżwiękowych (chyba).


niedziela, 1 lutego 2004, 23:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Program kupiłem razem z nagrywarką TEAC, mam zainstalowane rozszerzenia ale nie bardzo wiem co one dają poza HollywoodFX który i tak jest okrojony do 16 przejść. Sygnał analogowy zgrywam przy pomocy karty ATI theatre...Spróbuję odinstalować wszystkie programy do obróbki video i zainstalować tylko P8 Dzięki za pomoc odezwę się niebawem jak coś z tego wyniknie.


poniedziałek, 2 lutego 2004, 21:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam i ogłaszam sukces. Zrobiłem tak jak piasłem wyżej, odinstalowałem program i wszystkie związane z nim składniki i zainstalowałem ponownie ale już bez rozszeżeń i uaktualnień, które jak teraz zauważyłem nic nowego nie wniosły do programu. Przy okazji "odkryłem",że moja wersja to 8,6.Tymczsem nagrałem dwie płyty DVD i wszystko jest OK. Pozdrawiam Lech


środa, 4 lutego 2004, 10:32
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL