Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 16:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 POMOCY! Export filmu na tasme kamery z cholernymi przerwami! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post POMOCY! Export filmu na tasme kamery z cholernymi przerwami!
Witam!

Ostatnio zakupiłem kontroler fire wire z kablem DV. Zrzucam filmy na kompa przy pomocu Ulead Media studio 7. Po zmontowaniu i obrobieniu filmu chce go wrzucic spowrotem na kamere. Wszystko jest ok az do czasu pojawiania sie przerw tak jakbym zatrzymal kasete (brak obrazu i dzwięku) ale to tylko na 2 - 3 sekundy i nagranie leci dalej i tak co pare sekund w kółko. Nie mam żadnych programów uruchomionych w tle. Komp nie jest słaby bo Athlon 2000+ XP, 512 ddr i dysk Maxtor ata/133 8 mb cache. Nie wiem w czym probelm. Film jest zajebiscie zrobiony ale z przerwami. Sam nie wiem co z tym zrobić. POMOCY!!! Nawet jak zgrywam przez kamere na Video (kamera jako pośrednik) bez nagrywania na tasme kamery są przerwy.

Próboawałem w Adobe Premiere i przy eksporcie nie ma nic - ani dzwięku ani obrazu.

A co do kamery tez jest dobrej klasy - Sony trv 355. Sam już nie wiem co robić.
Zainstalowałem directX 9a potem 9b i dalej nic.


czwartek, 5 lutego 2004, 14:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
a jaki kontroler? niektorzy donosza ze te na chipsecie VIA robia podobne do opisanych przez ciebie niespodzianki.


czwartek, 5 lutego 2004, 20:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Jak ja lubię jak ludzie-goście umieszczają zapytania w różnych miejscach. Potem człowiek nie wie czy już mu odpowiedział czy to kolejny przypadek.

Jeśli ci "niektórzy" wspomniani przez Badyla to nie ja :) , to ja mogę potwierdzić tę tezę bo odczułem to na własnej skórze :( Choć teraz też mam na chipie VIA i jest OK. Na pewno nie powinieneś mieć problemów z Adaptecami (koszt koło 150 zl z kabelkiem) lub niektórzy :) pisali, że Minty są zajebiste... ale ja bym raczej takich wynalazków jak Mint, Manta czy inne takie raczej unikał :twisted:


czwartek, 5 lutego 2004, 23:10
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Dobrze w sumie ze powstał ten temat. Szkoda ze dwa razy :) Ja licze na choc jedna odpowiedz aby tylko mi pomogła :)

Problem mam taki.

W premiere 6,5 materiał w timeline w 4 plikach microsof avi DV Exportuje na kasete w kamerze przez firewire. Zawsze w tym samym momencie po 15 min. zaczyna przeskakiwac skokowo na 17 minute :(

Czy ktos wie o co chodz??

Brałem export to tape.


czwartek, 5 lutego 2004, 23:54
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
problem rozwiązany juz :)


piątek, 6 lutego 2004, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
svitak napisał(a):
problem rozwiązany juz :)
A co było? Uchyl rąbka tajemnicy :)


sobota, 7 lutego 2004, 10:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 września 2003, 13:05
Posty: 43
Lokalizacja: CENTRUM
Post 
ja jak pamietam ze swoich doswiadczen, bo teraz nie montuje bo mi komp siadl, to nie exportowalem filmu tak jak bylo opisane wyzej "Brałem export to tape" ja nigdy tak nie robilem, po prostu jak mialem wyslal obraz i dziwek prze fiwi, to normalnie puszczalem film z timlinu w ustawieniach wyjsciowych trzeba wlaczyc podglad VCR i wszystko idzie jak zyleta bez gubienia minut czy klatek a jeszcze bez skakania. Tak mialem na slabym sprzecie bo na p3 350(chyba) juz nie pamietam, 320mb ram, matroxa grafika 8mb.
pozdrawiam

_________________
m.z.


sobota, 7 lutego 2004, 10:55
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Hmmm. Ja robiłem to i tak jak mówiłem i tak jak kolega powyzej.

Problem mój był tak banalny ze az mi wstyd ze uciekłem sie do napisania postu. A teraz uwaga; Za mało miejsca na dysku D na którym znajduje sie adobe :) Było 300mb. teraz jest 11 GB i jest ok. :D


sobota, 7 lutego 2004, 12:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL