Teraz jest niedziela, 16 grudnia 2018, 17:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Rendering w Studio 8 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Rendering w Studio 8
Witam ma problem gdy renderuje zmontowany gotowy materiał do pliku AVI kodek DV to program Studio 8 straszliwie długo go renderuje co jest powodem dodam iz zainstalowalem najnowsza nakładke na ten program i dlaej nic a gdy zrobie jakis material na Ulead mediastudio i daje renderowanie do avi to to idzie szybko


sobota, 7 lutego 2004, 18:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Po pierwsze jak ściągany był film i jakim kodekiem, jakie były jego parametry jeśli chodzi o rozdzielczość obrazu? Jakie są parametry obrazu wyjściowego (rozdzielczość)? Po drugie co to znaczy "strasznie długo" - podaj długość materiału, czas trwania renderingu, gdzie znajduje się materiał źródłowy (na ktorym dysku), gdzie materiał wynikowy (na któreym dysku) oraz gdzie są pliki tymczasowe Pinnacle Studio. No i po trzecia podaj konfigurację kompa (proc, pamięć, dyski).


sobota, 7 lutego 2004, 22:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Film ściągnięty przez Kartę DC10+ kodek MJPG 720/540 PAL i taki jest wyjściowy, materiał który trwa 2 godziny renderował do pliku AVI kodekiem DV lub nawet MJPG całe 13 godzin wszystkie pliki materiał źródłowy i wynikowy oraz komponenty znajdują sie na jednym dysku.
Konfig:
Athlon 2000
256 RAM
Dysk systemowy 40 GB
Dysk na materiał fimowy 120 Gb 7200


wtorek, 10 lutego 2004, 21:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
No to po części już powinieneś poznać odpowiedź, bo jak sam piszesz ściągasz film za pomocą jednego kodeka, a plik wynikowy kompresujesz innym kodekiem. Dokładając do tego np. różną rozdzielczość źródła i celu oraz fakt trzymania obu plików na tym samym dysku sytuacja staje się pomału jasna.

Jasne, że nie jest to normalne, nie wiem ile by to u mnie trwało, bo nigdy tak nie robiłem. Kiedyś jak tylko zaczął mi renderować coś takiego i szło to bardzo bardzo bardzo wolno to przerwałem i zrobiłem rendering przy użyciu tych samych parametrów co materiał źródłowy (jest w opcjach Studia 8, przy ustawieniach renderingu taki przycisk). Potem taki plik za pomocą VirtualDuba można przekonwertować do żądanego formatu. Nie wiem czy jest to szybsze, ale na 100% daje lepsze efekty wizualne. Studio raczej kiepsko nadaje się do renderingu przy użyciu innych kodeków niż tych co przy ściąganiu.


wtorek, 10 lutego 2004, 22:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL