Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 autorun 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post autorun
czy istnieje jakis patent / np odpowiednik pliku autorun.exe/aby DVD /płyta/ po włożeniu do odtwarzacza cały czas "chodziła". Jak taki rezultat uzyskać ?

Potrzebne, gdy np. "siada" zasilanie i po chwili 'wstaje" i płytka ma uruchamiać sie samoczynnie...


poniedziałek, 9 lutego 2004, 15:37
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Po braku zasilania nie ma takiej możliwości, chyba że zmusisz kompa lub odtwarzacz DVD do samoczynnego uruchomienia się po awarii prądu :lol:


wtorek, 10 lutego 2004, 21:40
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2003, 21:44
Posty: 187
Post 
Po braku zasilania nie ma takiej możliwości, chyba że zmusisz kompa lub odtwarzacz DVD do samoczynnego uruchomienia się po awarii prądu :lol:


wtorek, 10 lutego 2004, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Odtwarzacz uruchomi się sam - "postawi" go odpowiedni ups; chodzi mi tylko czy na plycie musi byc jakis specjalny plik. Sprzęt jest tu drugoplanowy...

THX


środa, 11 lutego 2004, 13:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Odtwarzacz uruchomi się sam - "postawi" go odpowiedni ups; chodzi mi tylko czy na plycie musi byc jakis specjalny plik. Sprzęt jest tu drugoplanowy...

THX


środa, 11 lutego 2004, 13:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
ja nie za bardzo zrozumialem idee.. to znaczy ze prad sie skonczy ( ;) ), komp sie wylaczy (czyli film rowniez), a po kilku sek/min zadziala ups i go wlaczy? moje pytanie: co to za badziewiasty ups??? moze lepiej kupic jakis normalny ktory nie pozwoli wylaczyc komputera (przynajmniej przez pewien czas). bo zeby film wystartowal ponownie z uruchomieniem systemu to trzeba by wpakowac do niego odwolanie w rejestrze lub autostarcie..


środa, 11 lutego 2004, 14:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"bo zeby film wystartowal ponownie z uruchomieniem systemu to trzeba by wpakowac do niego odwolanie w rejestrze lub autostarcie..." - ooo własnie o TO mi chodzi!

jak to zrobić?

THX


środa, 11 lutego 2004, 14:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
a nie pamietam dokladnie klucza w rejestrze - szukaj "run" i "runonce", a jesli chcesz prosciej to wrzucasz skrot do materialu/programu w pasek start>programy>autostart


środa, 11 lutego 2004, 15:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL