Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 13:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 stop klatka 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 7 stycznia 2004, 12:12
Posty: 16
Post stop klatka
Jak w Ulead Media 7 osiągnać efekt stop klatki - zatrzymanego obrazu. Czy tylko poprzez jakieś spowolnienie odtwarzania?


thx

_________________
see ya!


poniedziałek, 16 lutego 2004, 09:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Nie pamiętam dokłądnie ale chyba jest taka opcja jak Freeze frame czy cos takiego i w niej możesz wybrać sobie dowolną klatkę na której ma zatrzymać się obraz no i oczywiście czas i inne opcje.
Gdybyś nie znalazł to zawsze można wyciąc klatkę (tą na której ma się zatrzymać) i skopiować ją dowolną ilość razy

pozdrawiam
kosmaluk


poniedziałek, 16 lutego 2004, 10:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 11 września 2003, 13:05
Posty: 43
Lokalizacja: CENTRUM
Post 
[quote="kosmaluk"] zawsze można wyciąc klatkę (tą na której ma się zatrzymać) i skopiować ją dowolną ilość razy

po co kopiowac dowolna ilosc razy?? przeciez mozesz zapisac w tiffie i normalnie jako mapa bitowa bez pogorszenia jakosci wychodzi kilka razy to robilem i przeciagnac na timelinie, bo kopiowanie danej klatki daje efekt skokowy jakby nie bylo
pozdrawiam

_________________
m.z.


poniedziałek, 16 lutego 2004, 10:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Owszem można i w taki sposób.
Podałem ta możliwość jako uzupełniającą bo przecież w UMS jest specjalne narzędzie do robienia stopklatek, o którym napisałem wcześniej.
Swoją drogą to kiedyś na początku (zanim wynalazłem opcję freeze frame) stopklatkę robiłem właśnie poprzez kopiowanie klatki i raz że nie było to specjalnie uciążliwe (odcięcie, skopiwanie, wklajenie i przeciągnięcie z schiftem na dowolną ilość klatek) a dwa że nigdy nie występował efekt skokowy. Było zawsze płynnie. No i nie rozumiem o co ci chdziło z ta jakością? Przecież jak skopiujesz klatkę dowolną ilość razy to jakości nie tracisz?!


poniedziałek, 16 lutego 2004, 11:32
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL