Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 07:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Zagadka dla sredniozaawansowanych i zwyz :) 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post Zagadka dla sredniozaawansowanych i zwyz :)
Witam wszystkich serdecznie!
Mam nastepujacy problem z ktorym borykam sie dluzszy czas i nie umiem sobie z nim poradzic, juz pisze o co chodzi, moze Wam uda sie go rozwiazac i odpowiedziec na moje pytania.
Poskladalem film w Ulead Video Studio 6.0 ,zajmuje on 30 minut,podlozylem do niego glos,napisy przy odtwarzaniu go w UVS 6.0 wszystko gra ale mam problem z zrzuceniem go spowrotem na kamere, gdyz opcja EXPORT jest niedostepna, czy do tego trzeba koniecznei skorzystac z zakladki FINISH i tam utworzyc film DV (zgrac caly film w 1 plik DV) ?jesli tak to jestem chyba zalatwiony gdyz mam dysk 20 GB z czego 5GB zajmuja te scinki w formacie DV reszta jest wolna wiec mam tylko 12 GB wolnego, przy probie łączenia z tego 30 minutowego filmu - format DV PAL po 4 godzinach pracy wyskakuje mi polecenie ZA MALO MIEJSCA NA DYSKU i nic sie nei zapisuje, cos mi tu nie gra gdyz ponoc godzina filmu w formacie DV zajmuje 13 GB a to przeciez tylko 30 min :(
Zatem czy w UVS nie ma opcji przesylania zlozonego juz filmu (skrawki w formacie DV) bezposrednio do kamery? czy trzeba wszystko polaczyc w 1 plik DV i dopiero pozniej wrzucac? dodam ze kamera ma wejscia i wyjscia DV takze nie ma z tym problemu
z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi i porady


piątek, 20 lutego 2004, 11:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
a czy ten UVS to nie wersja SE? Być może dlatego nie możesz wysłać do kamery prosto z timelin'u. Wiem ze wersja SE ma pewne ograniczenia w tym względzie własnie ale nie uzywam więc dokładnie ci nie powiem.
Gdy zapisujesz do formatu DV nie zapominaj o ustawieniu odpowiedniego kodeka DV, nie bedzie problemu z wielkością pliku.


piątek, 20 lutego 2004, 12:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam nadzieję że kamerka to DVin.

pozdrawiam


piątek, 20 lutego 2004, 15:39
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
A jaki masz system operacyjny ? Bo jeśli nie Windows XP tylko 98 lub me z systemem plików FAT32 to by tłumaczyło komunikat "Brak miejsca na dysku". Sam się taki kiedyś naciąłem gdy mając 40 GB dysk nie mogłem wyrenderować 30 min filmu. System plików FAT32 ma ograniczenie wielkości pojedyńczego pliku do 2 GB i tego nie przeskoczysz... Na przyszłość polecam Ulead Media Studio - rewelacyjny program, bardziej przystępny niż Adobe Premiere o takich samych lub większych możliwościach, do opanowania nawet dla początkujących. Jest w nim opcja Print To Tape, która pozwala na wysłanie filmu do kamery bez zapisywania pliku na dysk.


piątek, 20 lutego 2004, 18:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post 
co do programu to mam Ulead Video Studio 6.0 i faktycznie jest to versja SE, co do windowsa to mam win XP wiec chyba odpada problem z wielkoscia pliku, Mn1s1ek masz moze mozliwosc podania jakiegos linku gdzie moge dostac Ulead Media Studio ?
prosilbym tez wszystkich pozostalych o pomoc
dzieki z gory za odpowiedzi i czekam na dalsze posty


piątek, 20 lutego 2004, 23:17
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 21 maja 2003, 12:34
Posty: 146
Post 
Cześć misiu. Napisałeś "mam win XP wiec chyba odpada problem z wielkoscia pliku" nie do końca, sprawdź jaki masz system plików na partcji jeżeli FAT to masz nadal ograniczenie do 2 GB. Natomiast w NTFS tego problemu " już NIET"

_________________
Pozdrawiam "szpec"


sobota, 21 lutego 2004, 08:45
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
http://www.ulead.com


sobota, 21 lutego 2004, 12:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post 
heh! ale jaja! faktycznie mam FAT 32 :)
czy zeby zmienic na NTFS musze miec jakis specjlany program czy w win XP jest mozliwosc zmiany? jeszcze jedno czy idzie zamienic FAT 32 na NTFS bez kasowania zawarosci partycji ? dzieki wszystkim za podpowiedzi i czekam jeszcze na jakies linki :)


sobota, 21 lutego 2004, 17:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post 
Partition Magic potrafi przekonwertować partycje bez utraty danych :P


sobota, 21 lutego 2004, 21:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post 
dzieki za odpowiedz, czy ktos ma jeszcze jakies inne programy w zanadrzu?


sobota, 21 lutego 2004, 21:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Tak, szczegóły tu:
http://www.forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=5867
Na forum nie jesteś od dziś, używaj opcji SZUKAJ!


niedziela, 22 lutego 2004, 09:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post 
jakos nie potrafilem natknac sie na ten post :) dzieki Rafal
pzdr


niedziela, 22 lutego 2004, 13:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL