Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 05:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Jak wykasować ? Jak przesłać ? ..::: kaseta - komputer :::. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 lutego 2004, 21:42
Posty: 3
Post Jak wykasować ? Jak przesłać ? ..::: kaseta - komputer :::.
Witam!

Niedawno kupiłem sobie pierwszą w życiu kamerę JVC (miniDV) i powoli zaczynam się bawić (uczyć) z edycją obrazu.
W związku, iż nie jestem fachowcem :( bardzo proszę o pomoc i odpowiedź (zapewne lamerskie pytanie) czy jest możliwe wykasowanie (wymazanie) nagranego filmu w inny sposób aniżeli nagranie nowego w tym miejscu. Czy można tylko wykasować nagranie. Jak tego dokonać?

Mam również drugie pytanko a mianowicie jak można przesłać edytowany film z powrotem do kamery (karta Fire-Wire) programem Pinnacle Studio v 8 lub Ulead VideoStudio 7.

Jeśli to możliwe to proszę o dokładny opis.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

J@ro

_________________
J@ro


środa, 25 lutego 2004, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
ad 1) jesli dobrze zrozumialem i chodzi ci o material zapisany na tasmie dv, to wystarczy ze porownasz ja do kasety magnetofonowej i bedziesz mial odpowiedz

ad 2)
a) aby tego dokonac twoja kamera musi posiadac wejscie DV In, siegnij wiec do instrukcji kamery i ustal czy takowe wejscie posiada
b) wspomniane programy programy sa naprawde proste w obsludze i po poswieceniu kilku minut na przesledzenie instrukcji bedziesz wiedzial jak to zrobic, jesli nie znasz jez ang, to slyszalem ze pinnacle studio 9 jest rowniez w wersji pl


środa, 25 lutego 2004, 22:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 lutego 2004, 21:42
Posty: 3
Post 
Hej!
Jednak moja kamera nie posiada wejścia DV. Jest tylko wyjście DV.
Czyli pewnie nie przeniosę z powrotem do kamery???

W zapytaniu 1 chodziło mi o samo wykasowanie nagrania. Jednak nadal nie kumam jak to wykasować (nie nagrywając nic innego).

POZDRAIWAM
Dzięki.

_________________
J@ro


czwartek, 26 lutego 2004, 10:20
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
Jesli nie posiada to nie nagrasz. Zorjentuj sie tu na forum czy mozna w Twojej kamerze odblokowac to gniazdo. Wtedy bedziesz mógł nagrywac na kamere.

Co do tego kasowania kaset to poco wogóle ci to??? Jesli koniecznie chcesz nic niemiec na kasecie to poprostu nałóz denko na obiektyw i włacz REC :) ;)


czwartek, 26 lutego 2004, 12:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL