Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 16:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 video 2/3/4 w timeline i przejscia 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post video 2/3/4 w timeline i przejscia
Witam :)

Juz dosc długo uzywam premiere i praktycznie całego poznałem sam , troche z tutoriali i oczywiscie dzieki forum ale od jakiegos czasu dreczy mnie pytanie:

Czy w timeline w siezkach video 2 , 3 itd jest mozliwosc wstawiania przejsc ?? Jakos nigdy mi to nie było potrzebne bo traktowałem w tych sciezkach przejscia na zasadzie sciemniania avi na koncu.

Ale teraz mam potrzebe wstawienia przejscia typu przenikanie obrazu w obraz i mam problem. Jest taka mozliwosc czy nie ??

P.S. Jestem stary wyjadacz w zadawaniu pytan jak by co :) ;)


środa, 3 marca 2004, 12:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
nie uzywam ap tylko ums7, ale sadze ze zachodzi tu scisla analogia, wspomniane sciezki to tak zwane "overlay", mozna na nich uzywac przezroczysych obiektow, czy to kanalem alpha czy inna metoda, nie mozna korzystac na nich w przejsc
na sciezkach Va i Vb (z tego co wiem w ap pro korzysta sie z jednej sciezki) jest calkowicie odwrotnie :D czyli przejscia a brak przezroczystosci


środa, 3 marca 2004, 13:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Rozwiń ściezki 2 i 3 ( trójkącik w dół) pojawi się czerona linia przezroczystości ( analogiczna jak na ścieżkach audio) i na zakładce gdzie mająprzechodzić clipy jeden dajesz od góry w dó a drugi odwrotnie i będzie przenikanie ekstra leprze niz klasyczne.


środa, 3 marca 2004, 14:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
no ok , tak tez robiłem ale mi chodzi ogólnie o rózne przejscia, nie tylko przenikanie. Czy jest taka mozliwosc w AP ?? Podejrzewam ze jast jednak tak jak Tommy mówi.


środa, 3 marca 2004, 16:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 3 stycznia 2003, 14:56
Posty: 97
Lokalizacja: Rzeszow
Post 
rozwieje wszelkie watpliwosci :)

Skoro nie masz miedzy sciezkami paska translations to nie mozesz wtawiac efektow przejsc :)

Tylko miedzy A1A i A1B jest to mozliwe

pozdrawiam

_________________
Tu powinno być jakieś mądre zdanie (o życiu/śmierci/ itp)


środa, 3 marca 2004, 17:23
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 20:58
Posty: 197
Post 
No tak ale to jak sie sklada w tym A/B a ja uzywam tego drugiego :) co w premiere pro tylko jest dostepny ( z tego co wiem)


czwartek, 4 marca 2004, 00:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Dopierow AP Pro są takie możliwości. A w 6.5 pozostaje tylko zmontować najpierw clipik na V1 a i b a nastepnie dopiero wrzycać wyżej na 2,3 itd. Lub ewentualnie zawsze można zrobić virtual clip.
No niestety AP w nizszych wersjach posiada ten mankament jakim jest brak przejść na wyższych ścieżkach


czwartek, 4 marca 2004, 09:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL