Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 15:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Ilość zgubionych klatek przy zgrywaniu 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Ilość zgubionych klatek przy zgrywaniu
Zacząłem zgrywać z kamery analogowej programem Studio DC10+ w BEST QUALITY, a także Virtual Dubem i w obu przypadkach ilość zgubionych klatek wynosi około 400/ minutę. Co robię źle? Kupiłem nawet specjalne pozłacane kable, bo wiadomo, im lepsze, tym lepiej i... jest jak było. Jest jakiś sposób? Czytałem na Forum, że jest dobrze, gdy są 1-2 zgubione klatki na 10 min.Proszę o pomoc - jakieś sugestie dot. programów, ewentualnie konfiguracji Virtual Duba?!

Mam Dorona 800, DC10+, 256 RAMu i osobną 40 Giga partycję na materiał wideo.


środa, 17 marca 2004, 14:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Nie ma programu Pinnacle Studio DC10+ :twisted: A na poważnie to parametry kompa powinny zapewnić bezproblemową pracę. Jednak skoro tak nie jest to:
1) nie napisałeś jaki masz system operacyjny - może zbyt obciąża system - sprawdź jakie obciążenie procesora i pamięci jest w trakcie normalnej pracy oraz w trakcie zgrywania
2) najsłabszym elementem może być dysk, który być może jest za wolny, źle skonfigurowany (może podłączony z CD na tej samej taśmie), może pofragmentowany - zawsze przed zgrywaniem zdefragmentuj dysk oraz zamknij zbędne programy (w tym antywirusa). SPRAWDŹ JAKI JEST TRANSFER DYSKU - w Pinnaclu masz taką możliwość w sekcji Capture.
3) może występują konflikty przerwań lub jakieś inne sprzętowe fanaberie - spróbuj wyłączyć (dla sprawdzenia) nie używany sprzęt, zmienić położenie karty w slocie, wyjmij nie używane karty.
4) daj znac co z tego wyszło. Generalnie warto "powalczyć", bo ta karta i na słabszym sprzęcie chodzi poprawnie.


środa, 17 marca 2004, 15:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Daję znać, choć nie wiem, czy ktoś czyta takie stare posty, ale jakby co... :idea:
Po pierwsze primo - fakt nie ma takiego programu - to było razem z kartą jakieś stare Studio 1, ale skombinowałem Studio 7 i ugradowałem je;
Po drugie primo - system, to Win 98SE;
Po trzecie primo - fakt, dysk zdefragmentowałem i ściągnąłem nowe stery;
TRANSFER: był -odczyt i zapis około 1950 kB/s, teraz idzie jak burza- zapis - 9984 kB/s, odczyt - 6786 kB/s, a dopuszczalny przepływ danych wg Pinnaclowskiego programu sprawdzającego miro video expert - Avalaible data rate = 4581 kB/s :!: !!!!!!!!!!!!!
Po czwarte primo - karta miała osobne przerwanie.
Po piąte primo - teraz da się wgrać w jakości BEST - widać różnicę :D

MATRIX - jesteś WIELKI :!: , dzięki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. Chyba rzeczywiście warto było powalczyć, bo teraz na 2 minuty, które kontrolnie wgrałem "zjadło" mi tylko 2 klatki!


czwartek, 18 marca 2004, 17:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
blasius napisał(a):
P.S. Chyba rzeczywiście warto było powalczyć, bo teraz na 2 minuty, które kontrolnie wgrałem "zjadło" mi tylko 2 klatki!

I pewnie te dwie klatki gubią się z powodu zakłóceń na tasmie :) Defragmentuj (niestety) dysk przed każdym zgrywaniem to będziesz miał spokój.


piątek, 19 marca 2004, 14:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 10 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL