Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 15:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 vegas 3.0 i fire wire 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 18:47
Posty: 7
Post vegas 3.0 i fire wire
mam problem.jak juz gdzies na forum wspominalam-jestem po formacie i wszystkie ustawienia poszly w las..
zainstalowalam sobie ponownie vegas video 3.0 i tu jest problem:
podlaczam kamerke przez firewire.zgrywa sie ok.3.5mb/s czyli tak jak powinno.natomiast rozdzielczosc zgranego materialu jest 320*240 mimo,ze wczesniej ustawilam w file->properties tryb PAL DV co oznacza rodzielczosc 720*576.nie wiem o co chodzi.kontroler fiwi mam firmy billionton :? zadncyh sterownikow do niej nie otrzymalam i kiedys wsyztsko pracowalo jak nalezy.wyglada na to,ze vegas traktuje fiwi jak usb..przynajmniej rodzielczosc na to wskazuje..w ustawieniach vegasa wybieralam juz wsyztskie dostepne opcje w options->preferences->video device i dupa..
na forum nie znalazlam topica rozwiazujacego moj problem.AJUTO! :roll:


sobota, 3 kwietnia 2004, 15:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 18:47
Posty: 7
Post 
naprawde nikt z was nie wie co mam zrobic? :roll:


wtorek, 6 kwietnia 2004, 16:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post jak
wiesz jak zrzucic film na kompa to podpowiedz mi. ja mam canona 550i. lacze firewire i nie noge sobie z tym poradzic. dzieki z gory


wtorek, 6 kwietnia 2004, 20:49
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 18:47
Posty: 7
Post 
sciagasz sonic foundry vegas video.ja mam wersje 3.0,ale czworka tez moze byc :) ja sciagnelam z netu vegas video 3.0 LE i do tego cracka.instalujesz.odpalasz.przedtem instalujesz sterowniki do kamery i ewentualnie do firewire.podlaczasz wlaczona kamerke do kabelka,w vegas file->capture video i tam record.powinno leciec..pogrzeb sobie w opcjach i wlasciwosciach zeby poustawiac wielkosc itp.pozniej zgrany film (zgrywa sie ujeciami) wrzucasz .zaznaczasz caly taka zolta strzalka file-render as i juz.pozdrawiam.


wtorek, 6 kwietnia 2004, 23:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 18:47
Posty: 7
Post 
okej.sama rozwiazalam ten problem,ktory lezal we wlasciwosciach kodekow w cinema playerze,ktorym wsyztsko otweiralam.po zaladowaniu pliku zgranego z kamery nalezy wbic sie do plik->uzywane filtry->dv video decoder i zaznaczyc opcje full oraz save as default dzieki starym tematom na forum i postom pokazujacym taki sam system dzialania dla media playera udalo mi sie wszystko naprawic :)


czwartek, 8 kwietnia 2004, 17:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL