Teraz jest sobota, 23 marca 2019, 00:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Program AviSynth 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Program AviSynth
Mam program AviSynth i potrzebuję do niego AVSGen czy ma ktoś link do strony gdzie można to ściągnąć??????????????????????/


niedziela, 25 kwietnia 2004, 14:12
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Do Avisyntha wcale nie potrzebujesz Avsgen.
Jeżeli zainstalowałeś Avisyntha to już możesz zacząć z nim pracę.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


niedziela, 25 kwietnia 2004, 17:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 24 lutego 2004, 23:05
Posty: 27
Post 
Ulv napisał(a):
Do Avisyntha wcale nie potrzebujesz Avsgen.
Jeżeli zainstalowałeś Avisyntha to już możesz zacząć z nim pracę.

Pozdrowienia
Ulv


Sądzę że chodzi o programik który by za pomocą kliknięć generował skrypt avs. Szczerze pisząc to raczej lepiej samemu tworzyć taki skrypt, bo przynajmniej się go kontroluje.

Plesken


niedziela, 25 kwietnia 2004, 18:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ale ja za bardzo nie wiem jak ten scrypt zrobić jak go zamontować do tego programu. Bo ja jak ten program zainstalowałem to nie było pliku do włączania tylko uninstal , jakieś strony internetowe, pusty folder z pluginami i jakiś jjeszcze jeden. I kompletnie nie wiem co zrobić. Pewien koleś podał mi stronę ale tam potrzeba ten program AVSGen. to ta strona:
http://www.divx.pl/articles.php?id=35
I nie wiem jak scrypt powinien zostać napisany ja tak napisałem nie wiem czy dobrze:
LoadPlugin("d:\plugin\AVISynth\GreedyHMA\Debug\GreedyHMA.dll")
clip = AVISource("D:\filmy z kamery\damian.avi")
return clip.GreedyHMA(1,0,4,0,0,0,0,0)

Jak ktoś wie jak poprawnie napisać to niech mnie jakoś naprowadzi.
Bo mi tylko zalerzy na usunięcie przeplów, prubowałem już przez divx-a
ale nie idzie przez Xvida też nie da rady przynajmniej u mnie albo źle to robie. Proszę o pomoc.


niedziela, 25 kwietnia 2004, 18:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Nie musisz dodawać clip jeżeli jest tylko jedno źródło. Jeżeli jest to dv to zależnie od codeków może być konieczne zamienienie AviSource lub AviFileSource na OpenDMLSource lub DirectShowSource.
LoadPlugin("d:\plugin\AVISynth\GreedyHMA\Debug\GreedyHMA.dll")
OpenDMLSource("D:\filmy z kamery\damian.avi")
GreedyHMA(1,0,4,0,0,0,0,0)


Teraz zapisz to jako movie.avs na przykład i otwórz za pomocą media playera, jeżeli wszystko jest ok to powinienes obejrzec swoj film usunietym przeplotem. Jeżeli masz szybka maszynę to prawie w realtime ;-)
Jeżeli zaś jest błąd to poda Ci w której linijce.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 00:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL