Teraz jest czwartek, 13 grudnia 2018, 11:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 transition vs napis 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 17 marca 2004, 16:50
Posty: 11
Post transition vs napis
Usiluje uzyskac nastepujacy efekt - leci sobie film, stopniowo pojawia sie na nim (na ruchomym obrazie) tytul, po czym, rowniez stopniowo znika. Pracuje w AP 6.5.

Jak narazie nie moge nawet uzyskac tego efektu bez stopniowego pojawiania sie - czyli zwyklego napisu na ruchomym obrazie. Tytul mam na Video 2, natomiast film na Video 1. na podgladzie transparency na wideo 2 wszystko wyglada dobrze. Tzn napis jest widoczny na tle filmu. W rzeczywistosci jednak napisu nie widac. Probowalem tez innej konfiguracji sciezek i bylo to samo.

jesli juz uda mi sie uzyskac widoczny napis na filmie, to co potem? Stopniowe pojawianie sie zrobic funkcjami transition, czy moze regulujac poziom przezroczytosci ta czerwona kreska widoczna po rozwinieciu wideo 2?

Bardzo dziekuje za podpowiedzi.

_________________
Biada temu który wpada pod kopyta stada


piątek, 30 kwietnia 2004, 12:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Ta czerwona kreska na rozwinięciu. Operuje się tym tak samo jak na ścieżce głosności. Na samym dole przezroczystość 100% ( czyli nie widać napisu) a na górze jest cały . W zalezności od długości skosu masz czas pojawiania się.


piątek, 30 kwietnia 2004, 12:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 17 marca 2004, 16:50
Posty: 11
Post 
Dzieki za odpowiedz. Wciaz jednak nie wiem co zrobic, zeby napis byl widoczny na tle filmu. Wydaje mi sie ze w title deko ustawilem brak tla. Mimo tego obraz sie pojawia na czarnym tle. Wyglada to tak -leci film, stopniowo pojawia sie czarne tlo z napisem i znika. Zreszta, ta stopniowosc tez nie wyglada najlepiej. Wyglada to na jakis problem z przezroczystoscia, ale nie moge tegu usunac, mimo ze juz pare godzin nad tym siedze.

_________________
Biada temu który wpada pod kopyta stada


piątek, 30 kwietnia 2004, 13:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 4 czerwca 2003, 11:34
Posty: 306
Lokalizacja: Szczecin
Post 
W przezroczystości musisz mieć black alpha mate lub alpha chanel. Poklikaj jeszcze w ikonki pod poglądem w ustawieniach transparency i koniecznie musi to być na V2 lub wyżej


piątek, 30 kwietnia 2004, 15:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL