Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 00:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pin.Stu.9 -> kam.cyfr. - zrzuca obraz z przerwami 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 18:29
Posty: 3
Lokalizacja: Trójmiasto
Post Pin.Stu.9 -> kam.cyfr. - zrzuca obraz z przerwami
Czesc. Po obróbce filmu w P.Studio9 chce go zrzucic na kamere cyfrowa . Wszystko zaczyna sie dobrze, po kilku sekundach obraz na wyswietlaczu kamery zanika (w programie jest ok) i pojawia sie ponownie po 10-15 sek. I tak w kólko. Gdzie szukac przyczyny ? Mam SONY TRV-33, komunikacja kamery z programem chyba OK, bo w odwrotnym kierunku przechwytuje bez problemow. Bede wdzieczna za pomoc :)


środa, 5 maja 2004, 19:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Miałem kiedyś dokładnie to samo - winna była płyta główna ze zintegrowanym kontrolerem FireWire firmy VIA. Jak se pogrzebałem w Internecie to się okazało, że wielu użytkowników ma problemy z kontrolerami VIA. Ja miałem płytę Asus P4PE i jeśli też ją masz to sprawa wyjasniona. Jeśli masz inną to proponuję najpierw zmienić kontroler FireWire - jeśli masz zintegrowany to pożycz skądś kontroler na karcie, jeśli masz juz kartę to spróbuj zmienić slot lub też kartę. Obecnie mam płytę też Asusa (P4P800), też z kontrolerem VIA i działa bez zarzutów.


wtorek, 11 maja 2004, 09:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Ciekawy temat, być może trafię w sedno: Identyczna objawa nurtująca mnie od długiego czasu okazała się błachostką otóż: kabel DV po obu końcach wtyczki ma okalane metalową osłoną (masa) zaą ekran kabla był podłączony tylko z jednej strony druga wtyczka jak gdyby nie miała ekranowania, przez co kabel zamieniał się jak gdyby w antenę zbierającą wszystkiego rodzaju spadki napięć w sieci, wystarczyła nawet włączająca się rególarnie lodówka by obraz urywał się i porawcał po paru sekundach. Dodać muszę, że kablel był o różnych wtykach 4 i 6 pinowa i właśnie ta wchodząca do karty 6-o pinowa nie miała podłączonej masy do ekranu kabla wysarczył mały drucik by zapomnieć o problemie. "przedzwoń" przewód chociażby bateryjką i żaróweczką, być może - bingo.
Daj znać z ciekawości, czy uporałeś się i jaka była przyczyna. :wink:
Pozdrawiam gorąco.


wtorek, 11 maja 2004, 09:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 18:29
Posty: 3
Lokalizacja: Trójmiasto
Post 
Po dlugiej przerwie wracam do tematu. Wielkie dzięki za podpowiedzi :) Sprawdziłam parę rzeczy ale problem niestety nadal trwa :cry:

Za radą Matrixa : Port FW firmy Digitus (karta, 2+1) przełożyłam do innego slotu na plycie (Gigabyte P4 GA-8l848E(-L)) - nie pomogło. Na razie nie mam skąd pożyczyć innej karty, może jeszcze pokuszę się o przełożenie mojej do innego kompa

Za radą Montażysta Darek A. : zamieniłam kabel DV na taki, który bez przeszkód do tej pory pracował z "pcimcią" do laptopa i ... tu ciekawe - jest baardzo duza poprawa ale nadal zrywa (co 3-4 minuty na kilka sek.) Co też ciekawe mój kabelek równie dobrze współpracuje ze wspomnianą wcześniej kartą FW do laptopa. Więc nie kabelek ? Jak dorwę jakiś miernik to go jeszcze sprawdze.

Moj port chodzi na sterowniku , który przypisal mu WindowsXP. Chcialam go zamienic na firmowy - sprawdzałam na stronie Digitusa , ale tam nie znalazłam sterownika dedykowanego temu sprzetowi. Czy tak ma byc?
A moze jeszcze jakis pomysl co z tym fantem zrobic ?


poniedziałek, 24 maja 2004, 15:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL