Teraz jest środa, 19 grudnia 2018, 03:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Słaba jakość i problemy z dv out HELP 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Słaba jakość i problemy z dv out HELP
Witam wszystkich!. Mam ogromny problem z obróbką filmu na moim laptopie. Może najpierw podam konfiguracje: Toshiba a20-s103, procesor p4 2,8 ghz, 512mb ram, 40 GB hdd, dvd/cd-rw itd. a kamera, którą używam to sony trv-33e. Problem polega na tym, ze przy ściąganiu filmu na dysk (lub nawet przy preview) obraz nie jest stabilny, gubi klatki i nie ma ostrości przy ściąganiu na full dv quality( 720x576 25 klatek). Laptop ten nie ma wbudowanego kontrolera firewire, wiec kupiłem jeden, potem drugi, a teraz mam Ads techa na pcmcia,(czyli niby bardzo dobry) To, co już mi sie udało wykluczyć to to ze: kamera działa poprawnie, wszystkie kable tez i kontroler najprawdopodobniej tez. Proszę o pomoc i wyjaśnienie jak można zniwelować ten nieporzadany efekt. komputer skonfigurowany jest raczej poprawnie
mam win'a xp home z sp1 a do zgrywania uzywam studio 8 pinnacle
zapomnialem dodac ze przy dv out obraz nie jest przerzucany na kamere(jest tylko pierwsza klatka a pozniej niebieskie tlo)
POZDRAWIAM I DZIEKUJE!!!


czwartek, 13 maja 2004, 07:59
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 10 maja 2004, 10:26
Posty: 13
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
problemem moze byc przejscie przec pcmcia.. jest to standard o ograniczonej predkosci i nawet katry ethernetowe 100mbit wymagaly wprowadzenia nowego standardu pcmcia by interfejs ten mogl sprostac obciazeniu generowanemu przez karty siecowe, a wiadomo firewire jest niemalze 4 razy szybszy... nigdzie co prawda nie spotkalem sie z dokladna specyfikacja i mozliwosciami predkosciowymi ale tlumaczylo by to twoje problemy... przy zgrywaniu na kompuetr interfejs nie jest w stanie przrzucic wszytkich danych i stad gubione klatki, a przy nagrywaniu na kamere tez problem polega prawdopodobnie w zaniskim transferze... komputer potrafi sobie jeszce poradzic przy zgubionych klatkach... kamera juz nie (stad niebieski ekran)

sa to oczywiscie tylko przypuszczenia... trzeba by dokladnie sprawdzic jak kamera zachowuje sie na zlaczu firewire podlaczonym do jakiegos pci

_________________
It's like just wakeing up...


czwartek, 13 maja 2004, 09:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
powinno dzialac na kazdej karcie fire wire
albo dysk nie wyrabia (zdefragmentowany ?) ale to raczej nie to, dodatkowo wystepuje problem zlego przesylania materialu na kamere
moze to kwestia softu, sciagnij darmowego triala ulead video studio 8 ze stront http://www.ulead.com i zobacz czy moze tam ze zrzucaniem bedzie lepiej

no tak, dodatkowo przy twojej konfiguracji moze byc problem ktory opisuje kolega powyzej, niestety nie probowalem podlaczac w ten sposob kamery


czwartek, 13 maja 2004, 09:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 13 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL