Teraz jest wtorek, 11 grudnia 2018, 06:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 POMOCy- Poczatkujacy... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post POMOCy- Poczatkujacy...
MAm pytanie... Mam kamere, zakupilem adapter pci firewire i kabelek i tak naprawde nie wiem co musze dalej zrobic by ruszyc z tym claym sprzetem...

Tzn. Odpalam programy, niby wszystko podlaczone... ale zaden obraz z kamery nie przechodzi nic sie nie dzieje...

Powiedzcie co musze miec by wystartowac...

Moja kamerka to Sonny Digital8 DCR- TR8000E PAL
Komputer: AMD Athlon 2000+, 256 RAM, Grafika RADEON 9600 Saphire 256Ram...

Pomocy... i z gory dzieki...


sobota, 15 maja 2004, 16:33
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 20:41
Posty: 67
Lokalizacja: Łódź
Post 
Zakupiłeś wszystko co jest potrzebne.
Sprawdź może czy w menadżerze urządzeń nie brakuje jakiegoś sterownika.


niedziela, 16 maja 2004, 13:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Napisane jest ze działa poprawnie...

Mam jakis sterownik Microsoftu z 2001 roku, nie moze znalezsc bardziej aktualnych...

Nie wiem tez jakiego programu uzywac... no i w sumie jak zrobic by ten firewire wylapal ta kamerke... bo nie wiem do konca jaki jest problem... JAk mialem jakis program to mowil ze moge nie miec aktualnych sterownikow dv czy cos takiego i nie moge ich znalesc...

Dzieki


niedziela, 16 maja 2004, 14:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A jakiego programu używasz? Zainstaluj najprostrzy UleadVideo Studio i sam cię poprowadzi.


niedziela, 16 maja 2004, 18:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mialem i nic nie szlo...

Teraz mam zainstalowanego scenalyzerlive.

Mowi mi ze A: there is no capturedevice available on your system...

Kamerka jest podlaczona wiec wychodzi druga opcja jaka tam jest wymieniona ze nie mam odpowiednich driverow... ale nie mam pojecia jakie maja byc i skad je wziasc... juz pisalem ze mam jakis niby najaktualniejszy z 2001...

w FAQ czytalem cos o tym ze DV czasami jest zablokowane czy to jest mozliwe...?? tzn. mozliwe ze ja mam zablokowane...

Dzieki


niedziela, 16 maja 2004, 19:42
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
masz jeszcze karte tv albo grafikę vivo ? bo może masz wybrane niewłaściwe urządzenei przechwytujące ... jaki masz os ?


poniedziałek, 17 maja 2004, 18:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam windowsy xp...

KArty tv nie mam... grafike mam Radeon 9600 Atlantis (sapphire) 256MB

Nawet nie wiem jak wybrac urzadzenie przechwytujace...

Bo wychodzi na to ze karte firewire dobrze mam podlaczona...

(wogole cos po zainstalowaniu tego windows mi zaczely sie sypac... )


wtorek, 18 maja 2004, 12:32
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Start -> Programy -> Akcesoria -> Windows Movie Maker
Klikasz po prawej na górze na "Nagraj".
Na górze po lewej "zmień urządzenie"
U mnie w okienku "Wideo" jest Cyfrowe urządzenie firmy Sony (Kamera została wcześniej włączono przed odpaleniem programu w trybie VCR ;> )
Jak to wygląda u Ciebie ?


wtorek, 18 maja 2004, 12:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL