Teraz jest czwartek, 22 października 2020, 22:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Adobe Premiere 6.5 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Adobe Premiere 6.5
miałem poprzednio Adobe premiere 6.02, obecnie mam 6.5 i nowy komunikat, którego do tej pory nie znałem jeszcze, a mianowicie- po zgraniu filmu na dysk ( w moim ustawieniu wszystko na dysk video ) i rozpoczęciu pracy pojawia się komunikat Full Dysk, a miejsca na dysku jest np. 50% wolnego. Proszę o pomoc


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 18:31
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Przyczyn może być wiele, mało parametrów podałeś system, wielkość dysku itp.
Pierwsza sprawa, to upewnij się czy dysk na który jest zgrywane video jest w systemie plików NTFS, jeśli to FAT(32) ograniczenie wielkości plików takie błędy właśnie wyświetla.
Druga, to ....... no wiele by wymieniać podaj coś więcej......


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 20:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Szczegóły
Mam Windowsa 2000 Pro, Płyte główną Epox na nforce2, procesor AMD Athlon 2600+, 512 mb DDRAM dual, karte video Matrox RT 2500, Adobe Premiere 6.5, zasilacz 360 W.
Wszyskie dyski jakie mam ( 3x 120 GB ) to Maxtor, i sformatowane są na NTFS. Jeden z dysków podzielony jest na trzy partycje, a na jednej z tych partycji jest system. ( z 20 GB zajmuje 60% ). Dysk, na który zgrywam jest osobnym dyskiem od systemu. Film zgrywam w ustawieniach w Premierze na dysk video, nawet po sformatowaniu występuje problem o którym wcześniej napisałem. Próbowałem też zamieniać dyski, pożyczać, problem nie ustępuje. A co ciekawsze przy wcześniejszym Adobe Premiere 6.02 tego nie miałem :cry:


poniedziałek, 14 czerwca 2004, 20:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
zapomniałem jeszcze o jednym- na dysk, który zgrywam ma 50 % wolnego miejsca


wtorek, 15 czerwca 2004, 06:24
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Full
Witam,
Naciśnij prawym przyciskiem myszy na kosz, wybierz właściwości, partycję z którą masz problem i ustaw " nie przenoś do kosza", zresetuj komputer.
Napisz, czy to coś pomogło
Andrzej


wtorek, 15 czerwca 2004, 23:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pliki usuwam zdecydowanie za pomocą Shift + Delete i nigdy nie wędrują do kosza, ale spróbuję i dziękuję za każdą radę.


środa, 16 czerwca 2004, 09:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
splinter napisał(a):
Pliki usuwam zdecydowanie za pomocą Shift + Delete i nigdy nie wędrują do kosza, ale spróbuję i dziękuję za każdą radę.


Przecież system rezerwuje i nie udostępnia do nagrywania zadeklarowaną dla kosza przestrzeń dysku bez względu na to czy kosz jest pusty, czy też nie. Miałem podobną sytuację!


środa, 16 czerwca 2004, 23:25
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dokładnie tak ! Komputer splinter masz "wypasiony" dopatrywał bym się błędnej instalacji lub konfiguracji samego adobe premiere.


środa, 16 czerwca 2004, 23:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post 
Montażysta Darek, obawiam się, że masz rację- przechodziłem z Adobe Premiere 6.02 na 6.5. Wszystko zrobiłem wg. zaleceń, śledząc dyskusję na Forum i kiedy zakończyłem to wyinstalowałem AP 6 ( nie wiem może powinienem pozostać przy dwóch ), a może powinienem konfigurować w taki przypadku system od podstaw ( od początku ) a nie łatać ?


czwartek, 17 czerwca 2004, 07:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 2 kwietnia 2003, 08:15
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Mialem podobne problemy z przejściem z AP6 na AP6.5 i w rezultacie odinstalowalem wszystko i od nowa zainstalowalem AP6.5. Pomogło

_________________
Dybosz
Pentium 4- 2,26GHz; RAM 1256MB; HDD-60 i 80 GB ;
NVidia GeForce 3Ti 200; EZDV Canopus; BENQ DVD DD DW1640;
AP6.5 ;UMF3.0


wtorek, 22 czerwca 2004, 13:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post 
czyli stawiać system od nowa?


środa, 23 czerwca 2004, 08:35
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie koniecznie system. wywal wszystko co wprowadziła instalacja premiere 6 i jej aktualizacja do 6.5 i zainstaluj poczciwą samodzielną wersję 6.5 w szystkimi jej dodatkami jakie proponuje.


środa, 23 czerwca 2004, 10:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post 
Samodzielna 6.5 a 6.5 to jest to samo ?


środa, 23 czerwca 2004, 18:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Chodzi mi przecież o to, że oryginalna samodzielna wersja 6.5 a nie Update-owana 6 do czy 6.1 nie wiem jakie jeszcze do 6.5.


środa, 23 czerwca 2004, 22:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 marca 2004, 20:12
Posty: 84
Lokalizacja: Nowy Sącz
Post 
OK. Dzięki już rozumię. Do tej pory posługiwałem się upgrade dla szóstki, a do 6.5 upgrade nie znałem. To co mam obecnie ( 6.5 ) to już wiem, że to samodzielna instalka.


czwartek, 24 czerwca 2004, 09:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL