Teraz jest piątek, 23 października 2020, 13:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Czy jest ktos kto montuje na laptopie i jest zadowolony? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Czy jest ktos kto montuje na laptopie i jest zadowolony?
Cały czas przymierzam sie do kupna laptopa ale wiem z innych postow że bywają z nimi rózne problemy. Chciałbym więc aby chociaz jedna osoba opisala swojego laptopa z ktorego jest oczywiscie zadowolona i nie ma z nim zadnych problemow. Bede wdzieczny...


piątek, 18 czerwca 2004, 00:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post sony
witaj posiadam notebooka sony model pcg-grx616mp z 512 koscia rramu i prockiem 2.0 p4 , wejscie cyfrowe.Jestem zajebiscie zadowolony z jego wydajnosci stabilnosci i pracy na nim! montuje nieraz w nim jakies zeczy i musze przyznac ze spisuje sie znakomicie na ediusie i prem pro podczas montazow. karta graf ATI wydajna gierki odpala bezproblemowo plynnie w 1600x ,wiec co tu duzo mowic sony to sony tylko jeszcze ta cena!!!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 18 czerwca 2004, 07:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 7 kwietnia 2004, 10:04
Posty: 232
Lokalizacja: Piotrków/Kraków
Post 
Gericom 2,4, graf-sis, 384MB ram, wejscie fire-wire, 20GB HDD.
Gdyby nie mały dysk to jest super ale dysk tez nie jest az taka preszkoda bo robie po kawalku i zgrywam na kamerke. Jakość pracy wysoka a możliwość zabrania kompa w każde miejsce sprawia, ze jest rownym partnerem dla PC typu desktop. Cena tez nie taka zla - 5tys za kompletny zestaw to nie tak wiele...
Pozdrawiam

_________________
Filmy ślubne | Zdjęcia ślubne


piątek, 18 czerwca 2004, 08:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Jak najbardziej można montować filmy na laptopie. Komputerkiem którym sie posługuję jest Acer TravelMate 8004LMi. Wyposażony został w procesor 1,7GHz (centrino), matryca 15,1" , 1GB RAM, HDD 80GB na system + zewnętrzny HD 250GB podpinany przez FireWire. Wbudowana nagrywarka DVD+RW, WiFi. Oprogramowanie edycyjne - EDIUS v.2.02 Stabilność i komfort pracy gwarantowane. Jeżeli interesują Cię jakieś szczegóły to chętnie odpowiem na e-maila.
Współczesne laptopy w niczym nie ustępują swoim "stacjonarnym" braciom. Jedyny mankament to cena, którą trzeba za nie zapłacić. Ale i to się szybko zmienia. Sprzęcik tanieje...
Pozdrawiam.


piątek, 18 czerwca 2004, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
orange napisał(a):
Gericom 2,4, graf-sis, 384MB ram, wejscie fire-wire, 20GB HDD.
Gdyby nie mały dysk to jest super ale dysk tez nie jest az taka preszkoda bo robie po kawalku i zgrywam na kamerke. Jakość pracy wysoka a możliwość zabrania kompa w każde miejsce sprawia, ze jest rownym partnerem dla PC typu desktop. Cena tez nie taka zla - 5tys za kompletny zestaw to nie tak wiele...
Pozdrawiam


Ale slyszalem ze mozna dokupic dysk zewnetrzny? czy to mozliwe? Ponadto prosze Cie o podanie miejsca gdzie moglbym kupic taka sama konfiguracje, pozdrawiam


piątek, 18 czerwca 2004, 12:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja mam starszego Compaqa armade m700 z procesorem P3 800 i zasuwa aż miło. Montuje na AP 6,5. Żadnych kłopotów. Polecam.


piątek, 18 czerwca 2004, 14:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Co do zewnętrznych dysków to polecam MAXTORa 250GB link tutaj:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9582
jeżeli Twój laptop nie posiada we FireWire to możesz je dokupić na karcie PCMCIA :
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2117
Warto tez poszukać laptopa na Allegro...
pozdrawiam.


piątek, 18 czerwca 2004, 15:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam Laptopa TITANIUM Apple'a z intergrowana wypalarka DVD i jestem od lat zadowolony. Montuje na Final Cut Pro, DVD robie na DVD Studio Pro, MPEG-2 encoding na Copressorze, ktory jest zintergrowana czescia FinalCut lub DVD StudioPro a efekty specjalne na After Effects.
Material wideo zapisuje na 2 zewnetrznych dyskach-> 160 GB porzez FireWire.
I niech mi nikt nie opowiada, ze na PC-cie mozna uzyskac leprzy workflow. Mac oferuje doskonaly system na wysokim poziomie. Plug&Play. Polecam! :P


piątek, 18 czerwca 2004, 16:19
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam HP ZE 5343 EA, PIV 2,66, 512 RAM, twardy 40 GB, Fire Wire i wszystkie pozostałe łącza z bezprzewodową siecią włącznie, co jednak nie ma znaczenia przy montażu. Kupiłem obudowę zewnętrzną i zamontowałem w niej kieszeń. Podłączam do laptopa przez FiWi i mogę szybko i wygodnie wymieniać dyski między laptopem, a stacjonarnym kompem, w którym też mam kieszenie. Montaż na AP 6,5. Śmiga bez problemów. Po obróbce przekładam dysk do stacjonarnego i kompresuję w nim sprzętowo do DVD. Laptop to świetne rozwiązanie. Polecam i pozdrawiam.


piątek, 18 czerwca 2004, 17:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL