Teraz jest niedziela, 24 marca 2019, 21:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 wprowadzanie clipu DV do kamery złączem IEE 1394. 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post wprowadzanie clipu DV do kamery złączem IEE 1394.
Proszę o poradę w sprawie wprowadzania clipu DV do kamery złączem IEE 1394.
Wprowadzany do kamery clip jest urywany na początku o około 8 sekund.
Komputer przekazuje clip w całości a kamera uruchamia proces nagrywania ze zwłoką około 8 sekund.
Licznik kamery startuje po 8 sekundach i faktycznie nagrywanie jest uruchamiane z wyżej podaną zwłoką. Dlaczego tak się dzieje?
Czy ktoś jest w stanie mi coś doradzić?


sobota, 26 czerwca 2004, 22:09
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Podaj z jakiego programu korzstasz przy zgrywaniu materialu do kamery. Moze masz ustwione w sofcie tak, zerkinij ino. :)

_________________
__STEL_MOTION__


sobota, 26 czerwca 2004, 22:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
UMS 7,0 PRO Trial


sobota, 26 czerwca 2004, 23:00
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Hmm moze trial ma jakies ograniczenie ze tak sie dzieje, a patrzyles w ustawieniach gdzies do exportu filmu ???

_________________
__STEL_MOTION__


sobota, 26 czerwca 2004, 23:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Patrzyłem, lecz zmiany praktycznie nic nie dają.
Czy tak się dzieje również w innych programach czy też odbywa się to z dokładnością ułamka sekundy jak na montaż cyfrowy przystało.


poniedziałek, 28 czerwca 2004, 23:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ja spotkałem się z funkcją synchronicznego nagrywania lub(podobna funkcja) przed nagrywaniem na kamerę wciska się przycisk pauza w tym czasie kamera wciąga taśmę i gotowa jest do nagrywania dopiero przycisk rec albo inny uruchamia właściwe nagrywanie i wtedy nie ma obcięcia początku.


wtorek, 29 czerwca 2004, 17:05
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Nagrywam na SONY TRV230. Nigdy nic nie obcina. Gdy wysyłam plik do nagrywania, kamera rusza wciąga teśmę i dopiero gdy jest gotowa rozpoczyna się nagrywanie. Zgrywa dokładnie to co mam w pliku. Używam UMS7.0.


wtorek, 29 czerwca 2004, 18:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 16 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL