Teraz jest poniedziałek, 17 grudnia 2018, 00:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Okno podglądu z AP na tv lub mionitorze bez karty video 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2004, 21:05
Posty: 18
Post Okno podglądu z AP na tv lub mionitorze bez karty video
Mam mały problem. Chciałbym zrobić sobie podgląd na telewizor lecz nie posiadam karty video zeby wypuscic sygnal. Moja karta graficzna posiada funkcje video in & out, wiec przez video out moge podlaczyc komputer do telewizora.. problem w tym, że nie wiem jak ustawić to wszystko żeby na tv mieć sao okienko podglądowe z AP...??? Czy ktoś może mi pomóc? Bardzo mi na tym zależy!

_________________
DAMI (PrestigeMedia)


środa, 30 czerwca 2004, 18:45
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
Jaką masz grafikę??? Ja się męczyłem z tym niedawno więc z chęcią Ci pomogę bo i sam uzyskałem pomoc....
generalnie praktycznie wszystkie produkowane w dzisiejszych czasach karty mają wyjście S-Video lub DV /tak mi sie wydaje/ generalnie S-video ma 4 pinowe, DV 7 lub 6.Ja mam / Radeona 9200 i mam 7-pinow. O ile w telewizorze masz wejscie S-video to powinno to być proste bo kabel 4-4 i juz. O ile jednak chcesz to podlaczyc przez scart to musisz znalexc w kompie nozke/lub ja stworzyc/ odpowiadajaca za obraz w trybie composite-wszystko w jednym. W7-pinowych jest to srodkowa nozka w rzedzie gdzie ich sa 3 :) a masa jest w ...no wlasnie nie pamietam ale mozliwe ze to nie problem, bo moze mozna to podlaczyc do "obudowy"wtyczki. /jesli nie ma wyjscia composite to trzeba je sobie stworzyc przez dodanie kondensatora. Nie pamietam pojemnosci ale poszukaj na stronach a napewno znajdziesz/jak znajde to wysle ci link/.
Potem musisz przestawic wlasnosci karty na obsluge dwoch monitorow.W radeonie to proste... no i dac obraz nie klonowany a rozciagnac pulpit. Jak jestes w AP to rozciagasz okno programu na telewizor. Tam przesowasz okno MONITOR i gra :)
Jak coś zle to prosze poprawcie
Pozzdrawiam.


czwartek, 1 lipca 2004, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Okno podglądu z AP na tv lub mionitorze bez karty video
prestigemedia napisał(a):
problem w tym, że nie wiem jak ustawić to wszystko żeby na tv mieć sao okienko podglądowe z AP...???


Jezeli masz Gforce to problem z glowy (na innych kartach nie sprawdzalem), podlaczasz telewizor, we wlasciwosciach karty ustawiasz klonowanie obrazu i wymuszanie trybu pelnoekranowego. W ten sposob wszystkie (prawie) media ogladane na monitorze w oknie bedziesz mial automatycznie w trybie pelnoekranowym na telewizorze, wiec zawartosc okna Premiera rowniez (mam nadzieje, bo z Premierem tego nie sprawdzalem z Avidem w kazdym razie dziala bez problemu)


czwartek, 1 lipca 2004, 20:38
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2004, 04:01
Posty: 3
Post okienko z AP na TV
Nie wiem czy z AP można to zrobić ale z Avidem Xpress DV udał mi się ten zabieg. Używałem do tego karty GeForce 2 GT. Polecam program TwinView. Acha, musisz jeszcze się zorientować, czy twoja karta pozwala na rozszerzenie pulpitu (część na monitorze - częsć na TV), czy tylko na klonowanie (to samo na mon. i TV). Ja spotkałem się z takimi przypadkami (chodzi o kart NVidii - nie wiem jak z Radeonami)

POZDRO


czwartek, 1 lipca 2004, 20:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 28 czerwca 2004, 21:05
Posty: 18
Post 
Wielkie dzieki za pomoc!

Jednak tak:
Mam kartę Loadtek`a Win Fast A180 DDR z funkcją My Vivo ( mam wejscie i wyjscie S-video i composit), a w telewizorze wejscie composit !

Tylko problem w tym, ze na swojej karcie jakoś nie moge podłaczyc tych funkcji! Mam z tym problemy probowalem z roznymi sterownikami, ale bez sukcesu...

Proszę o jakąś dokładniejsza pomoc, szczegolnie jesli chodzi o podlaczenia w systemi, bo jesli mam wyjscie composit i wejscie w tv composit to chyba nie powinno byc problemu?

Pozdrawiam i jeszce raz dzieki!

_________________
DAMI (PrestigeMedia)


czwartek, 1 lipca 2004, 20:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
panowie a jak wyglada sprawa dwoch monitorow crt i wyjscia na tv w avidzie da sie cos takiego zrobic?????


czwartek, 1 lipca 2004, 21:45
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL