Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 05:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Premiere a "stary film" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Premiere a "stary film"
Czy jest może jakiś plug-in do Premiere Pro umożliwiający stylizowanie materiału na stary film.

Z góry dzięki


sobota, 10 lipca 2004, 21:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 14 sierpnia 2003, 16:48
Posty: 25
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Post 
Polecam Aged Film. Można także poszukać jakiegoś z pluginów firny DigiEffect : http://www.digieffects.com/

_________________
gg - 4923997
montaż & fx
Athlon 2500+ , 512 MB , 80 GB HDD


niedziela, 11 lipca 2004, 12:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 14 sierpnia 2003, 16:48
Posty: 25
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Post 
Mała poprawka :D : AgedFilm wchodzi w skład zestawu pluginów firmy DE - Aurorix

_________________
gg - 4923997
montaż & fx
Athlon 2500+ , 512 MB , 80 GB HDD


niedziela, 11 lipca 2004, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Odkryłem jeszcze inny - Cinelook. Możliwości naprawdę duże, ale niestety jest strasznie wolny


niedziela, 11 lipca 2004, 14:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
problem "old film" juz byl poruszany na forum i wierzcie mi ze zaden plugin nie dziala z adobe premiere pro (aged, filmfx ...) a jak juz to premiere zachowuje sie dziwnie :] Pewnie jest jakis plugin ale do tej pory nikt nie podal nazwy :] ja sobie poradzilem i opisalem to w moim watku :]
polecam


pozdrawiam
thorg

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


niedziela, 11 lipca 2004, 15:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Aged i Cinelook działają z Premiere Pro, tylko że szybkośc jest totalnie nieakceptowalna: 1 sekunda renderuje się około minuty. FilmFX nie działał mi w ogóle. Ja do postarzania wykorzystuje program Edit Studio 4, tylko że wolałbym to mieć w Premiere i wszystko robić w jednym programie.


niedziela, 11 lipca 2004, 20:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam.

Co prawda nie pracuje na Adobe (może i dobrze) Tylko na Media Studio 7pro
ale efekt starego filmu w tym programie jest bardzo przyzwoity.
Jest to filtr który nakłada się na klip i w dowolny sposób można go ustawiać i modyfikować np. migotanie , zakłucenia , przebrwienia , odcienie , prędkość itd...
Filtr ten jest standardowo w programie i nie trzeba żadnych pluginów.
Polecam wypróbować . W wersji 6.5 nie ma tego filtra.

Pozdrawiam


niedziela, 11 lipca 2004, 23:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 21 czerwca 2003, 12:54
Posty: 21
Lokalizacja: Lublin
Post 
"Aged i Cinelook działają z Premiere Pro, tylko że szybkośc jest totalnie nieakceptowalna: 1 sekunda renderuje się około minuty. FilmFX nie działał mi w ogóle..."

FilmFX ver.2.25 bez problemu działa w AP PRO,
jednak, aby go uzywać potrzebny jest mały trik :)
wymysliłem ten sposób z tydzień temu, bo był mi ten plugin
niezbedny właśnie z poziomu AP Pro :twisted:

instaluje sie wersje FilmFX dla After Effect 4.0
a potem przenosi się oba pliki (FFX-Color41.aex oraz FFX-Stock.AEX)
z katalgou AE4.0 do ...\premiere pro\plug-ins\AEFilters
odpalamy AP Pro i voila :)

_________________
pozdrawiam
Jaberski


wtorek, 13 lipca 2004, 01:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 18 maja 2003, 12:49
Posty: 243
Lokalizacja: Lublin
Post 
i zadnych efektow typu zawieszony komp, premiere dziala topornie itp ?


thorg

_________________
----

moj sprzet:
Atari 800 Xl monitor mono-chromatyczny
klawiatura, myszka i magnetowfon na kasetki :]


wtorek, 13 lipca 2004, 18:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Zrobiłem tak jak radził jaberski i żadnych problemów. Premiere 1.5 zachowuje się normalnie i szybko renderuje efekt.
Dzięki :D


wtorek, 13 lipca 2004, 22:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Jeszcze jedno, jak wczytać gotowe ustawienia plug-inu. Zaznaczam opcję Load Presets, ale nie wiem jak je dodać ?


wtorek, 13 lipca 2004, 22:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
instaluje sie wersje FilmFX dla After Effect 4.0
a potem przenosi się oba pliki (FFX-Color41.aex oraz FFX-Stock.AEX)
z katalgou AE4.0 do ...\premiere pro\plug-ins\AEFilters
odpalamy AP Pro i voila :)[/quote]

Mam pytanie czy przedzie ten numer AE 6.5


czwartek, 6 października 2005, 16:24
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
przejdzie

_________________
Obrazek


czwartek, 6 października 2005, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 11 stycznia 2004, 13:01
Posty: 247
Lokalizacja: Kraków
Post 
Odgrzewamy kotleta ;)

Panowie kiedyś mi się udał ten trick z FilmFX do Premeire PRO ale może miałem zainstalowanego AAE. Teraz nie mam AAE bo mi nie potrzebny i chciałem wrzucić FilmFX do AP Pro i guzik. Jest na to rada czy będe musiał zainstalować AAE ? :/

_________________
DVB-T http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl


środa, 16 maja 2007, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 603
Post 
maciek p napisał(a):
Odgrzewamy kotleta ;)

Panowie kiedyś mi się udał ten trick z FilmFX do Premeire PRO ale może miałem zainstalowanego AAE. Teraz nie mam AAE bo mi nie potrzebny i chciałem wrzucić FilmFX do AP Pro i guzik. Jest na to rada czy będe musiał zainstalować AAE ? :/



a po co przenosić pliki wystarczy wgrac program i cracka działa bez problemów


środa, 16 maja 2007, 18:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL