Teraz jest sobota, 15 grudnia 2018, 14:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 adobe premiere 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lipca 2004, 13:27
Posty: 3
Post adobe premiere
witam wszystkich!
oczywiscie mam problem- slaba jakosc przy zgrywaniu filmu na kompa z kamerki za pomoca adoba premiere 6- chodzi o rozmazanie obrazu przy nawet dosc malym poruszeniu . Jeszcze wczoraj bylo wszystko ok ale ten problem pojawia sie caly czas- tak jakby ptogram przechytywal za malo klatek. Restart nic nie pomaga. Problem lezy zapewno po stronie komputera, moze ustawien (w tym moja nadzieja). Z kamera jest wszystko ok. Przepraszam za moje slownictwo- jestem laikiem, tym niemniej prosilbym o pomoc:)
Sprzet- duron 700,dysk 40GB, ponad 300MB RAMu, zwykla karta Fire Wire 1394
kamera JVC GR-DVX10


niedziela, 25 lipca 2004, 13:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 17 marca 2003, 22:34
Posty: 425
Post 
Twój problem to najprawdopodobniej interlace lub inaczej przeplot. Temat ten jest wałkowany na okrągło więc nie będę się rozpisywał. Wpisz te słowa w wyszukiwarkę tego forum, a będziesz miał "tony" odpowiedzi.

_________________
hi-rek


poniedziałek, 26 lipca 2004, 19:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam!

Co to znaczy słaba jakość?? jak ją oceniasz? na monitorze komputera w okienku podglądu AP? jesli tak to o niczym to nie swiadczy, to tylko PODGLĄD.
Przy transmisji materiału cyfrowego z kamery do komputera przez fire-wire nie jest mozliwe "pogorszenie jakosci" bo to dane cyfrowe przesyłane bez żadnej ingerencji. to co zarejestrowała kamera jest w tej samej postaci odtwarzane w komputerze.
Inną sprawą jest podglądanie materiału, który przecież przeznaczony jest do odtwarzania na monitorze telewizyjnym (720x576 25fps interlaced) a nie na monitorze komputerowym i który z jednej strony musi byc przeskalowywany, deinterlejsowany w ten czy inny sposób, a z drugiej na monitorze komputerowym jest bardziej... jakby to powiedzieć... czysty? widać wtedy wszystkie niedoskonałości niewidoczne na monitorze telewizyjnym.
Jesli Twoja kamera ma port dwukierunkowy, mozesz sprawdzic, ze jakosc jest taka sama poprzez podlaczenie kamery do TV przez SVHS najlepiej i odtworzenie materiału z kamery, a potem tego samego z np. AP. nie bedzie różnicy, gwarantuje.
:)I TO JEST WŁAŚNIE SEDNO CYFROWEGO AUDIO I VIDEO:)

Pozdrowienia

PeaceAnt Love!


poniedziałek, 26 lipca 2004, 22:58
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3255
Post 
ups... to pisałem ja, Jarząbek ;)

Peace!


poniedziałek, 26 lipca 2004, 23:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 25 lipca 2004, 13:27
Posty: 3
Post 
grashoper: nie- ta jakosc jest nie na podgladzie tylko po prostu material zrzucony na kompa za pomoca AP jest rozmazany (przy nawet malych poruszeniach- jakby klatek brakowalo). W TV jakosc z malej kasetki jest tez idealna.
hi-rek- dzienks- nie wiedzialem jak to sie nazywa:)


środa, 28 lipca 2004, 17:26
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 16 maja 2004, 20:30
Posty: 89
Lokalizacja: Wrocław
Post 
sergiej7 napisał(a):
grashoper: nie- ta jakosc jest nie na podgladzie tylko po prostu material zrzucony na kompa za pomoca AP jest rozmazany (przy nawet malych poruszeniach- jakby klatek brakowalo). W TV jakosc z malej kasetki jest tez idealna.
hi-rek- dzienks- nie wiedzialem jak to sie nazywa:)


Witam.
No to przecierz Ci hi-rek powiedział, że to jest "przeplot" - wpisz sobie to słowo w wyszukiwarce a dowiesz się reszty.

_________________
pozdrawiam - poliot


środa, 28 lipca 2004, 17:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 12 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL