Teraz jest środa, 12 grudnia 2018, 02:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 Problemem -1 w Adobe Premiere!!! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problemem -1 w Adobe Premiere!!!
Witam!
Jeżeli ktoś sotkał się z problemem "-1" w Adobe Premiere (6.0 i 6.5, pro nie wiem) i interesuje go rozwiązanie tzn. jak naprawić projekt który po zapisaniu (i późniejszym otworzeniu) ma długość klipów -1 i wszystko się rozpie.... To niech woła wtedy napisze co zrobić!!!
A jeżeli ktoś wie jak się przed tym błędem ZABEZPIECZYĆ to nie mówi bo bym chciał wiedzieć:(!!!


piątek, 13 sierpnia 2004, 12:31
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 lipca 2004, 14:02
Posty: 38
Lokalizacja: Śląskie
Post 
Po pierwsze primo ... Nie używać plików MP3 w projekcie. Basta


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Jak to przez to to cie "ucałuje" :D swego czsu sporo mito krwi napsuło !!!
Można to coprawda usunąć (wyedytować projekt w notatniku i zamienić wszędzie tam gdzie jest rate=###,000000 gdzie ### to jakaś liczba na rate=###.000000) ale poco się meczyć jak można tego uniknąć :)
Ale najpierw to jeszcze sprawdze :D
Pozdrowinki !!!


piątek, 13 sierpnia 2004, 20:36
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Temat stary jak świat. I niestety to nie jest wina mp3. Po prostu starsze AP od 6.5 w dół nie radza sobie dobrze pod kontrola Win XP.
Jeśli chcesz na stałe uniknac problemów przejdź na Win 2000. A jeśli chcesz uzywac XP to przejdź na AP Pro, który jest zoptymalizowany pod XP.


piątek, 13 sierpnia 2004, 20:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Hymm XP ??? Całkiem możliwe wkońcu to produkt bila - można się wszystkiego spodziewać:) Win 2000 no cóż jak się da uniknąć dziwacznej pracy Premiera to chyba tak zrobie :(
A może jakieś inne pomysły albo może jeszcze ktoś potwierdzi że to XP zanim strace pół dnia na instalacje wszystkich śmieci???


sobota, 14 sierpnia 2004, 00:13
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post 
Zmienić w ustawieniach regionalnych znak dziesiętny z , na .
:)

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


sobota, 14 sierpnia 2004, 00:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Coś mi się wydaje że jak by to zależało od ustawień regionalnych to AP nie przypominałby sobie tylko od czasu do czasu otym że ma się zje..ać ale zapisywał projekt w ten sposób regularnie :)
Ale może się myle!!


sobota, 14 sierpnia 2004, 00:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
cześć.

Kolega avision ma częściowo racje. Zmiana w ustawieniach regionalnych pomaga ale niestety przy bardziej skiomplikowanych projektach i tak sie sypie. (przetestowane). Moja rada to pozostać przy XP i przejść na AP Pro.
AP Pro jesdt o wiele lepszy i przyjemniejszy w obsłudze choć z popczatku trzeba przywyknąć do nowego interfejsu. Ja cały czs pracowałem w AP 6.0 później w 6.5 i teraz po przesiadce na AP Pro nie chce zadnego innego.
Pozdrawiam.


sobota, 14 sierpnia 2004, 10:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
na win 2000 tez mialem -1 na ap 6.0 i 6.5!

_________________
=---TranceKostek---=


sobota, 14 sierpnia 2004, 10:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 lipca 2004, 14:02
Posty: 38
Lokalizacja: Śląskie
Post 
Cały czas upieram się przy MP3. Po zaprzestaniu dodawania takich plików do projektów, AP 6.5 pracuje u mnie 100 % stabilnie pod XP PROF.
Tak czy inaczej od wczoraj jestem posiadaczem AP PRO i na pierwszy rzut oka rzeczywiście jest fajny. :P :P :P


sobota, 14 sierpnia 2004, 10:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie no jeżeli chodzi o pro to mam nieszane uczucia :
- Interfejs mnie odstrasza ale powiedzmy że się da przyzwyczaić
- Robi jakieś dziwne dostosowywanie plików źródłowych i zajmuje tym część zasobów
- jak się wrzuci na timeline klip to buduje preview-a nawet jezeli niema żadnego filtra na nim i znowu czas i zasoby
- pozatym nie wpełni obsługuje projekty z wcześniejszych wersj(ma czsem problem z literkami)
Pod dwu godzinnej pracy z Pro wróciłem do 6.5 która wydaje się najciekawsza i prosty interfejs nie gryzie nadmiarem grafiki :(


sobota, 14 sierpnia 2004, 14:49
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 13 maja 2003, 14:42
Posty: 94
Lokalizacja: Kraków
Post 
No chociaż jeden co też mu się nie podoba APPRO :) Pracuje równolegle na 6.5 i Pro i zdecydowanie wydajniejszy jestem na 6.5 Denerwuje mnie to dublowanie danych audio na Pro i przede wszystkim brak ścieżki Transition, na której mogę sobie używać do woli różne eksperymenty z efektami. No bo jak np. włożyć w tarkcie trwania klipu trzy różne następujące po sobie efekty. Trzeba ciąć, kombinować a tam było to proścuitko. Niepodoba mi się także zgrupowanie wszystkich efektów i przejść w jedym oknie, co zdecydowanie spowalnia pracę, bo trzeba za każdym razem się dokopywać do danego efektu. Ale najbardziej mnie denerwuje mała przejrzystośc projektu. Zbyt dużo bajerów... Ale to już moje zdanie ;)
Co do problemu -1 to nie wiem czy to miało wpływ, ale po odinstalowaniu sobie obłożenia klawiatury w systemie innymi układami, pozostawiając tylko Polski-programisty nigdy więcej nie wystąpił u mnie ten problem.
Pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam
Wojtek


sobota, 14 sierpnia 2004, 15:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Z tym problemem -1 o otyle lipa że pojawia się i znika mister taki of amerika:) I widze że tak naprawde nikt dokońca nie wie jak sie zaszczepić przed tą chorobą a co osoba to inna teoria ale cóż nie wasza wina że Adobe się nie popisało:(
Nic zawsze można zmienić tą kropke na przecinek w notatniku - nie trwa to zbyt długo ale jest upierdliwe!
Ciekawi mnie tylko co nato support z adobe :)


sobota, 14 sierpnia 2004, 17:37
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pracuję na AP 6,5 i na karcie DV 500 DVD, Winda XP Pro. Nigdy mi się nie pojawił problem -1. Używam MP 3 i nie mam żadnych problemów. Wszytstko chodzi stabilnie i bezproblemowo. Chyba mi się poszczęściło!? Pozdrawiam.


sobota, 14 sierpnia 2004, 21:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post premiere -1
miałem raz taki cyrk tuż po skończeniu montażu ( PARE DNI ROBOTY)
o mało zawału nie dostałem kiedy wywalił się premier, ale to u mnie to przez Tittle Deko i po otwarciu projektu nic w nim nie było,
na szczęście dokopałem sie do Archive Project i któraś z zapisanych wersji parę kroków wstecz poszła Teraz jak robię na AP 6 to wykonuję na wszelki wypadek kopię projektu na innym dysku niż systemowy i to zabezpiecza w razie wywalenia się któregoś z nich, a pozatym przesiadłem się na AP pro i są w ni za i przeciw Mnie zaskoczył świetny edytor tekstu bardzo prosty i szybki w obsłudze, poza tym obsługa timelinu mozna rozciągać przesuwać bardzo wygodne, trzeba się niestety przestawić ale to kwestia przyzwyczajenia no i wydajności komputera, ja kupiłem to w komplecie z Encorem i Auditon z kartą fire wire za 2600
i nie żałuję chociażby ze względu na Encora uważam że jest to naprawdę świetny program jeśli jeszcze ktoś zna AE no to ma pole do popisu
i zarobienia kasy na authoringu
pozdrawiam użytkowników AP


sobota, 14 sierpnia 2004, 23:13
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL