Teraz jest czwartek, 21 marca 2019, 16:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 UMS pro 7 zdjęcia i podkłd muzyczny 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post UMS pro 7 zdjęcia i podkłd muzyczny
Proszę o informację;
--jak wstawiac zdjęcia o różnych proporcjach, żeby na filmie miały po bokach klatki czarne paski, jesli np. są za wąskie? (rendering do DVD PAL)
--jak podłożyć dźwięk bezpośrednio z płyty CD -mam informację o konflikcie formatów.

Dzięki bardzo.


piątek, 13 sierpnia 2004, 19:16
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
- uzyj video path, mozesz dowolnie wtedy skalowac fotki, umieszczac ich w dowolnej czesci ekranu, innym sposobem jest wrzucenie obrazkow wczesniej przygotowanych w dowolnym programie graficznym, caly dokument ma miec 720x576, umieszczasz zdjecie w obszarze dokumentu jak i gdzie chcesz, zapisujesz np jako tiff, pamietac trzeba tylko ze na tv krawedzie obrazu beda troche "przyciete"
- nigdy nie uzywalem cd audio, ale mozesz przeciez zrobic z tego plik wav, np darmowym winampem i ten bez problemu wrzucic na timeline


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 07:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Przy wstawianiu plików graficznych na timeline w UMS, w okienku wstawiania pliku, w lewym dolnym rogu jest do zaznaczenia opcja, dzięki której plik graficzny nie będzie skalowany tylko zachowa oryginalny rozmiar i dołączona już zostanie do niego Moving Paths. No i wtedy możesz już sobie skalować grafikę tak aby wypełniała cały kadr i nie zostawiała obciętych brzegów. Należy tylko pamiętać o zaznaczeniu opcji "Keep aspect ratio" czy coś podobnego - chodzi o zachowania proporcji.

_________________
Pytania na PW - tylko osobiste, nie związane z forum!.


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 07:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Moi Drodzy!
Dzięki bardzo!
Nawet mi trochę głupio za to pytanie. no ale czasami....
A jeśli idzie o dźwięk to jest to chyba niedoróbka programu. bo jeśli się chce dawć długi podkład (ja potrzebuję 1h 15m muzyki orientalnej z częstymi cięciami), to wygodniej byłoby zgrywać te kawałki z CD.
Jeszcze raz dziękuję.


poniedziałek, 16 sierpnia 2004, 10:47
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Degenerado i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL